Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OBRENOVAC

Spaljena droga vredna milijardu dinara

Autor: Tanjug | 14.05.2015 - 12:06:00h | Komentara: 0

Oko 446 kilograma narkotika i ostalih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, ulične vrednosti oko milijardu dinara, spaljeno je danas u Termoelektrani Nikola Tesla (TENT-a) u Obrenovcu.

Vatra plamen | Foto: Profimedia

Ilustracija | Foto: Profimedia

 
Uništeno je više od 25 kilograma kilograma heroina, oko 415 kilograma marihuane, više od kilogram hašiša, kao i više od četiri i po kilograma psihoaktivnih supstanci, koje se koriste kao smeša za uvećanje mase narkotika.

Uništena droga i ostale psihoaktivne supstance nalazile su se uskladištene u Policijskoj upravi u Jagodini, a transport do mesta uništenja i tok uništenja obezbeđivali su pripadnici MUP-a Srbije, navodi se u saopštenju tog ministarstva.
Uništenje narkotika pratile su komisije Vlade Srbije za praćenje postupka uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, Višeg suda u Sremskoj Mitrovici i Termoelektrane Nikola Tesla, kao i predsednica Komisije Vlade za psihoaktivne kontrolisane supstance, predsednik Komisije za praćenje postupka uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, spoljni stručnjaci i profesori Beogradskog univerziteta.

Praćenje postupka, kao i veštačenje narkotika, obavljeno je u skladu sa zakonskim propisima, a veštačenje je sprovela referentna laboratorija za ispitivanje psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Današnje uništavanje narkotika sedmo je po redu i predstavlja nastavak akcije uništavanja zaostalih narkotika, koje u pojedinim policijskim upravama nisu uništavane od 1995.

Postupak uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci kontinuirano će se sprovoditi i u narednom periodu, u Termoelektrani Nikola Tesla u Obrenovcu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP