Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

GSP

"Španac" izleteo iz šina!

Autor: Ekipa Alo! | 26.12.2012 - 20:10:00h | Komentara: 1

Novi španski tramvaj izleteo je iz šina ispred Železničke stanice, na raskrsnici ulica Karađorđeve i Nemanjine oko 18.20 sati.

Tramvaj izleteo iz šina

Tramvaj izleteo iz šina kod Železničke stanice | Foto: Rajko Ristić

Prema prvim informacijama u ovom incidentu niko nije povređen.

Tramvajski saobraćaj iz pravca Novog Beograda i Banovog brda trenutno je zaustavljen, dok se ostala vozila kreću bez većih problema.
Ovo nije prvi put da tramvaji proizvedeni u Španiji iskaču iz šina, a dežurni dispečer GSP-a Dragan Perović kaže da ne zna kako je večeras došlo do toga.

Tramvaj izleteo iz šina

"Španac" prouzrokovao zakrčenje u saobraćaju | Foto: Rajko Ristić

- Radnici su na terenu i vraćaju vagon nazad u šine. Španski tramvaji nisu neprilagođeni našem saobraćaju jer u suprotnom ne bi radili ni jedan dan, a funkcionišu već godinu dana. Najbitnije je da nema povređenih niti materijalne štete - ističe Perović.

Poslednji komentari
  • Slavko Vreme: 26.12.2012 21:09h

    Tramvaj je izleteo iz sina iz istog razloga iz kog je, odmah posle zamene sina u Nemanjinoj, izleteo i tramvaj kod bioskopa Partizan. Taj razlog se nalazi u nekvalitetnim sinama koje su, posle postavljanja, rucnom masinom za brusenje morale bitti dovodjene na meru, kako bi tramvaji mogli prolaziti, tj. kako bi raspon odgovarao merama. Zna se da su sine placene kao roba prve klase, a u stvari su otpadak van svake klase. Umesto na ponovnom livenju, jer su skart, zavrsile su na beogradskim ulicama i to kao roba prve klase. Tada su optuzili zenu-vozaca tramvaja da se kretala neprilagodjenom brzinom, pa nije videla da je skretnica prebacena. Medjutim, skretnica se prebacila u trenutku zbog lose opreme (tada nove i vrlo skupo placene). Do sada niko nije odgovarao za takve zloupotrebe zbog licne koristi u nabavci sina i opreme, ali se iskreno nadam da ce i tadasnja rukovodeca garnitura, kako u GSP, tako i u gradskim strukturama, doci na red da odgovori na poneka pitanja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP