Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U MADRIDU DANAS POČELO SUĐENJE ODBEGLIM „ZEMUNCIMA”

Španci ne daju Luku Bojovića! On negira ubistvo Jurišića!

Autor: B. Rajić - D. Ćuruvija | 06.10.2014 - 11:34:00h | Komentara: 4

Pred Višim sudom u Madridu danas je počelo suđenje Luki Bojoviću, koji je optužen da je organizovao i počinio ubistvo pripadnika zemunskog klana Milana Jurišića Jureta u martu 2009, a za to krivično delo zaprećena je kazna od pet do 41 godine zatvora. Španski sud sumnjiči Miloša Simovića, Luku Bojovića i Sretka Kalinića za ovo monstruozno ubistvo. Oni su danas u sudnici negirali umešanost u ovo ubistvo.

Neće još dugo u Srbiju: Luka Bojović

Neće još dugo u Srbiju: Luka Bojović

Luka je pred sudijom u Madridu negirao da je ubio Jurišića a njegovo telo raskomadao i bacio u reku u Madridu.

Upitan da li je učinio ovo kriminalno delo, Luka je odgovorio "Tako mi boga, naravno da ne". On je rekao da nije imao razloga da ubije Jurišića i da nije imao moć da tako nešto uradi. Luka je kratko odgovarao na pitanje sudije i dodao je da je poznavao Jurišića

Pred sud su izvedeni i optuženi Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić koji su izjavili da im Bojović nije bio šef i da ih za njega vezuje samo prijateljstvo.

Oni su negirali pripadnost u bilo kakvoj organizovanoj kriminalnoj grupi i umešanost u ubistvo Jurišića.

Sud tereti Bojovića da je organizovao ubistvo, a potom i likvidirao Jurišića. Sretko Kalinić je španskom istražnom sudiji specijalnog suda Fernandu Andreu Mereljesu i njegovom saradniku kazao da je Bojović usmrtio Jurišića tako što ga je udarao čekićem po glavi, a onda su isto nastavili da rade on i Miloš Simović sve dok je davao znakove života.

Policija je kasnije navela da je Jurišićevo telo isečeno testerom za drva i samleveno u mašini za meso, ali malo im je bila jedna, jer se pokvarila, pa su morali da kupe drugu. Mlevenje tela potrajalo je četiri, pet dana, a stan u kojem je monstruzni zločin počinjem bio je sav u krvi. Samleveni ostaci tela bačeni su u reku Manzanares u Madridu, ispod mosta Viktorija. Pretragom reke Manzanares pronađeno je oko 50 kostiju, deo lobanje, kao i delovi mašine za meso u kojoj je samleven Jurišić. Madridski dnevnici su ranije preneli da je Jurišić ubijen jer je ušao u sukob sa Bojovićem zbog žene čiji identitet nije utvrđen.

Zemunci

Ostaci Milana Jurišića pronađeni u reci Manzanares

Tokom istrage, španska policija je u Bojovićevom stanu našla oko 600.000 dolara i veću količinu oružja i municije. Luka Bojović je uhapšen februara 2012. u Valensiji, u Španiji, a u Srbiji je optužen za nekoliko ubistava i druga teška krivična dela. Inače, protiv grupe Luke Bojovića i njegovih naslednika u poslu biće pokrenuti sudski postupci u Španiji zbog ubistava, prodaje kokaina i pranja novca. Luka Bojović, Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić uhapšeni su u Valensiji 9. februara 2012, a sumnja se da je Bojović iz Srbije pobegao juna 2010, nakon što su uhapšeni Sretko Kalinić i Miloš Simović posle njihovog međusobnog obračuna u Zagrebu.

Zemunci

Miloš Simović, Vladimir Milisavljević i Sretko Kalinić

Bojović je pravosnažno osuđen na 14 meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i na osam meseci zbog falsifikovanja ličnih dokumenata. Njegov rođeni brat Nikola Bojović ubijen je u Beogradu 29. aprila 2013.
Poslednji komentari
  • Goran Vreme: 06.10.2014 13:09h

    Lele mene alga utepa umasinu zameso mleveno koli je jeo te pljeskavice fuj sta majka pusta rodi bolesnika poremecenog eh ta koka svima mozak pojela bagro istruni utoj celiji.

  • olga Vreme: 06.10.2014 13:51h

    Apsolutno su u pravu.Srbiji netreba nikoga izručiti jer niti ima sudstvo,niti tužilaštvo a, zemlja koju zovete državom je u raspadu kompletnog sistema.

  • Cica glisa Vreme: 06.10.2014 15:14h

    Ovog Vladu budalu kad gledas a da ne znas da je krimos, ladno bi pomislio da je neki intelektualac :))

  • PUB Vreme: 06.10.2014 16:05h

    KAKAV NASLOV

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP