Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DRŽE DO SEBE

Španci neće izručiti Luku Srbiji!

Autor: I. Milićević | 25.12.2014 - 08:30:00h | Komentara: 0

Dragoslav Ognjanović, branilac Luke Bojovića (41), koji je prekjuče u Madridu nepravosnažno osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala u Španiji, kaže za “Alo!” da će, ukoliko presuda postane pravosnažna, Bojović morati da služi kaznu u Španiji, iako ga Srbija potražuje zbog nekoliko ubistava i sudi mu u odsustvu.

Osuđen na  18 godina: Bojović

Osuđen na 18 godina: Bojović | Foto: FoNet / EPA

- Prema španskom zakonu, strani državljani koji su osuđeni u toj zemlji, moraju tamo da odsluže bar više od polovine kazne, iako ih potražuje neka druga zemlja, u ovom slučaju Srbija - objasnio je Ognjanović.


Istom presudom, Bojović je oslobođen optužbi da je organizovao brutalno ubistvo Milana Jurišića Jureta, čiji je leš iskasapljen i samleven u mašini za meso, a delovi tela pobacani u reku Manzanares. Pored Bojovića, španski sud je osudio još trojicu “zemunaca” Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala na 21 godinu, Sinišu Petrića na 15 i Vladimira Mijanovića na pet godina zatvora zbog istih dela, dok su za ubistvo Jureta takođe oslobođeni.

- Bojović je osuđen zbog posedovanja oružja, falsifikovanja dokumenata i zbog toga što je bio član, a ne vođa kriminalne grupe. Za sva tri dela izrečena je jedinstvena kazna od 18 godina zatvora. Isti slučaj je i sa preostalom trojicom optuženih - rekao je za “Alo!” Bojovićev branilac Dragoslav Ognjanović.
On napominje da je oslobađajuća presuda za ubistvo Milana Jurišića bila očekivana, jer je optužnica bila bazirana na izjavi Sretka Kalinića, koji je u ovom postupku saslušan putem video-linka iz Beograda.

- Kalinićevo svedočenje moralo je da padne u vodu jer je bilo isuviše nelogično i kontradiktorno, što je takođe ocenio i španski sud. S obzirom na to da je i optužnica u Srbiji takođe bazirana na Kalinićevoj izjavi, očekujem da će je i beogradski Specijalni sud odbaciti. Svaka druga odluka bila bi skandalozna - smatra Ognjanović.

Četiri ubistva u Srbiji


Bojoviću i Milisavljeviću se sudi pred Specijalnim sudom u odsustvu zbog ubistva Branka Jeftovića Jorge, kao i pokušaj ubistva Andrije Drakovića i Zorana Nedovića, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Ivančević i Milutin Jovičić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP