Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI DOKAZI

Španci rasvetlili
ubistvo Radonjića?

Autor: A.D. - D.Ć. | 14.10.2012 - 00:34:00h | Komentara: 1

Kriminalni klan Luke Bojovića (39), zvanog Pekar, mogao bi da se dovede u vezu s prošlogodišnjom likvidacijom crnogorskog biznismena Danila Radonjića (63)!

Ubistvo Radonjića

Likvidacija Radonjića u ulici cara Dušana u Zemunu | Foto: Masanori Jošida

To je na indirektno nagovestio direktor policije Milorad Veljović, potvrđujući jučerašnje pisanje „Alo!“ da je prilikom nedavnog hapšenja 24 pripadnika kriminalne grupe u Španiji, među kojima i Nikole (38) i Barbare Bojović, brata i supruge Luke Bojovića, pronađeno više od pola miliona evra i obimna dokumentacija koja bi mogla pomoći u rasvetljavanju zločina.


Danilo Radonjić

Danilo Radonjić | Foto: DAN

 - Španske kolege su nam rekle da su zaplenile ogromnu količinu dokumentacije koja će sigurno pomoći u vezi sa krivičnim delima koja su izvršena na ovim prostorima, što je nama najbitnije - rekao je Veljović precizirajući da bi jedan od zločina mogao da bude i dvostruko ubistvo u Ulici cara Dušana u Zemunu 7. septembra 2011, kada su likvidirani Radonjić, poreklom iz Bara, i Podgoričanin Dženan Ramović (34).

U javnosti se spekulisalo da iza te profesionalne likvidacije stoji upravo Bojović, s čijim kriminalnim klanom su navodno Radonjić i njegov brat Aleksandar imali sukob. Bojović je, kako se nezvanično pominjalo, sarađivao s Danilovim sinom Slobodanom, koji je nestao 27. jula 2009. i za koga se sumnja da je likvidiran.
Navodno je mlađi Radonjić Bojoviću dugovao novac, ali to nikada nije potvrđeno.

Luka Bojović

Luka Bojović

Motiv ubistva dovodio se u vezu i s upornošću Radonjića da pronađe sina, a interesantno je i da je u potragu uključio kuma Branislava Šaranovića (66), vlasnika kazina „Slavija“, koji je likvidiran 8. oktobra 2009. na Dedinju. Sumnja se da je ova do danas nerasvetljena ubistva naručila ista osoba.

Bojović je uhapšen 9. februara u Španiji, zajedno sa odbeglim „zemuncem“ Vladimirom Milisavljevićem, zvanim Vlada Budala, Sinišom Petrićem i Vladimirom Mijanovićem. U Specijalnom sudu u odsustvu mu se sudi za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za atentate na Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka.

Kobni susret s Lukinim saradnikom
Danilo Radonjić je 2010. godine u izjavi za „Alo!“ tvrdio da je njegov sin poslednji put viđen s Baraninom Lukom Đurovićem (33), koji se, inače, pominje kao saradnik Luke Bojovića.
- Slobodan je te noći otišao da se vidi s Lukom Đurovićem iz Bara, s kojim je bio prijatelj od malih nogu. Seo je na suvozačevo mesto njegovog automobila i od tada mu se gubi svaki trag - rekao je Radonjić za „Alo!“. Đurović je u julu ove godine uhapšen u Hrvatskoj, ali je ubrzo pušten na slobodu. Zanimljivo je da srpska policija nije bila zainteresovana za Đurovića.

Poslednji komentari
  • Glisa Vreme: 14.10.2012 06:55h

    Veljovicu je najbitnije da rasvetli ubistvo Radonjica iz Bara i Ramovica iz Podgorice,ova druga ubistva kao one Devojcice iz Subotice to nije toliko bitno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP