Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HEROJSKI

Spasao komšije da
ne izgore u požaru!

Autor: S. B. | 12.01.2013 - 15:00:00h | Komentara: 0

Dim je kuljao kroz zapaljeni stan, stakla su pucala i padala na pločnik, a Serije Strainović unezvereno je trčao od vrata do vrata svojih komšija ne bi li ih spasao sigurne smrti. Sve se to dešavalo juče oko 3,30 sati izjutra u zgradi u borskoj ulici Dimitrija Tucovića 14, gde se odigravala prava drama.

- Trčeći sam otišao do zadnjeg sprata, lupao im na vrata redom, budio ih, vikao da je izbio požar, da se spašavaju. Bio sam izbezumljen od straha da će neko nastradati - kaže Strainović.

Heroj, Serije Strainović

Heroj, Serije Strainović | Foto: S. Božinović

Upravo on je spasao Sidu Petrović i njenu ćerku koje žive na potkrovlju.
- Serije je jako lupao na naša vrata i uspeo da nas probudi. Dok smo se ćerka i ja rasvestile i obukle, dim je većbio toliko gust da nismo mogle niti da dišemo, niti da išta vidimo. Pobegle smo na zajedničku terasu odakle su nas kasnije spasili vatrogasci - kaže Sida Petrović.
Požar, čiji se uzrok za sada ne zna, izbio je u praznom stanu jer vlasnici žive u Švajcarskoj. Stanari zgrade su imali sreću da je Strainović spazio vatru.
 
- Čuo sam strahovit tresak i pogledao kroz prozor. Video sam kako staklo pada sa zgrade, kao u talasima. Odmah sam probudio porodicu, pa sam krenuo da budim i komšije - kaže ovaj hrabri Boranin.

Horor u Dimitrija Tucovića 14

Horor u Dimitrija Tucovića 14 | Foto: S. Božinović

 Iako je u zgradi već bio gust dim, niko od stanara nije izašao iz stana jer su svi već uveliko spavali. Prema rečima nadležnih, da nisu probuđeni, većina njih bi stradala od ugušenja. Četvoročlana porodica Petrović preživela je strašnu dramu jer su bili na ivici da podlegnu smrtonosnom dimu koji ih je sprečio da iz stana izađu u hodnik. Srećom, njihova snalažljivost ih je spasila.

- Stavili smo mokre peškire ispod ulaznih vrata stana, otvorili sve prozore, izašli na terasu. Moj suprug je čuo da je vatrogasac u našem stanu, ali ga od dima nije video - priča Dušica Petrović.
Vatrogasci su spasili ovu porodicu, ali su Dušica i njena ćerka Tamara odmah prebačene u bolnicu gde im je data infuzija i kiseonik.

Ovaj požar nije odneo žrtve samo zahvaljujući Strainoviću i hrabrim vatrogascima. Povređen je jedino Miodrag Marković, komandant Vatrogasnog bataljona koji je u prilikom gašenju vatre iščašio koleno. Njemu je pomogao da izađe iz upaljene zgrade upravo Serije Strainović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP