Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HRABROŠĆU MEDICINSKE SESTRE SPREČENA VELIKA TRAGEDIJA

Spasavala stare iz vatrene stihije!

Autor: Enis Sadiku | 09.01.2013 - 21:00:00h | Komentara: 1

Požar koji je juče izbio u Domu za stare „Stari prijatelj” mogao je da ima kobne posledice da nije bilo jednog heroja - medicinske sestre M. M. (22), koja je iz zapaljene sobe evakuisala pacijente!

Soba u kojoj je izbio požar i terasa s koje je skočila M. M.

Soba u kojoj je izbio požar i terasa s koje je skočila M. M. | Foto: Aleksandar Stanković

Ona je, nakon što je izvukla stare i nemoćne, ostala zarobljena u sobi u plamenu, a spasla se skokom sa terase. Tom prilikom je polomila levu potkolenicu, saznaje „Alo!”.


Požar je izbio juče pola sata posle ponoći u sobi na prvom spratu u domu za stare u ulici Sretena Mladenovića Mike. Osim M. M, koja je teže povređena, lakše povrede je zadobilo pet starijih osoba, koje su prebačene na VMA. Tri su zadržane zbog manjih zdravstvenih problema, a dve puštene s lečenja.
Medicinska sestra je prebačena u Urgentni centar, a potom je smeštena na odeljenje ortopedije, rekla je za „Alo!” portparol Urgentnog centra Zorica Marković.

Kako nezvanično saznajemo, do požara je najverovatnije došlo usled kvara na elektroinstalacijama ili električnom uređaju. Medicinska sestra, nakon što je osetila dim, otišla je da proveri sobe. Ušavši u sobu u kojoj je vatra počela da se razbuktava, alarmirala je kolege, a potom izvela osobu koja je boravila u sobi.

Devojka je prvo pomogla  njima, pa tek onda sebi: Stanari Doma „Stari prijatelj“

Devojka je prvo pomogla njima, pa tek onda sebi: Stanari Doma „Stari prijatelj“

Dok su se pacijenti i osoblje evakuisali, M. M. je pokušavala da ugasi vatru. Međutim, požar se razbuktao, onemogućivši joj da izađe iz sobe, pa se spasla skokom sa terase, sa visine od oko tri metra, saznaje „Alo!”.

Iz vatrom zahvaćenog Doma „Stari prijatelj“ pripadnici sektora za vanredne situacije evakuisali su 40 stanara. Niko od osoblja nije želeo da govori o požaru do završetka policijske istrage. Kako navode, oni su u kontaktu sa povređenim osobama i njihovim porodicama i očekuju da će svi uskoro biti pušteni iz bolnice i vraćeni u dom. Tokom jučerašnjeg dana, brojna deca korisnika usluga doma došla su da obiđu svoje najmilije.

- Došao sam da obiđem oca Milana Milića (83) i uverio sam se da je dobro. On se sada odmara, kao i ostali. Zadovoljan sam uslugom u domu, a i kako su se njihovi radnici poneli prilikom požara. Moj otac je tu smešten osam meseci i zadovoljan je, tako da nećemo menjati ustanovu - ispričao je Miroslav Milić, a slično kaže i Slavko Vučković, koji je obišao baku Milevu Perović (91).

- Nakon što sam na vestima čuo za požar, došao sam da obiđem baku, koja je boravila na prvom spratu. Ona je dobro i rekli su mi da će je premestiti u drugi deo zgrade. Baka je ovde već pet godina i smatram da su najbolji kada je reč o nezi. Bez obzira na nesreću, nećemo menjati ustanovu - rekao je Vučković.
Poslednji komentari
  • milan Vreme: 10.01.2013 11:06h

    zasto inicijali heroja dajte puno ime i prezime. Takve stvari ne treba kriti! Dajte ime da svi znaju ko je heroj dana!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP