Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MILOŠ LINDO (19), JEDAN OD UHAPŠENIH ZA NAPAD NA DENISA HONIGA (27):

„Spasavao sam Nemca, a sedim u zatvoru”

Autor: D. Ćuruvija | 17.09.2014 - 08:50:00h | Komentara: 21

“Mama, držao sam ruke u džepovima. Ni prstom nisam takao tog mladića. Je l‘ moguće da sada sedim u zatvoru?“. Ovo je student Miloš Lindo (19) iz Beograda, osumnjičen za napad na nemačkog državljanina Denisa Honiga (27), rekao juče svojoj majci Mariji Pejović (41), koja ga je prvi put posetila u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Vukićević je  udario Honiga. Miloš i Ilija su pomagali povređenom

Vukićević je udario Honiga. Miloš i Ilija su pomagali povređenom

Marija kaže da joj je sin ispričao da je uhapšen, iako je pomogao povređenom Nemcu, kojeg je udario Stefan Vukićević (22) na beogradskom Zelenom vencu.

„Držao sam ruke u džepovima“: Miloš

„Držao sam ruke u džepovima“: Miloš

 
- Rekao mi je da je tog mladića prskao vodom po licu da dođe k sebi i da je sa još jednim dečkom sačekao da dođe Hitna pomoć, kao i da je policiji dao svoje podatke, a da su ga oni kasnije uhapsili zbog toga. Inače je stabilna ličnost, ali skoro je tri puta zaplakao. Sav je u čudu - ispričala je Miloševa majka juče za naš list.

Denis Honig

Denis Honig | Foto: Fejsbuk

Denisa prebacuju u Nemačku


Stanje Denisa Honiga je bolje i on se sprema za nastavak lečenja u Nemačkoj. “Njegovo stanje je bolje. Dobro je, komunikativan je i svestan. U pregovorima smo s njegovim osiguranjem i lekarima u Nemačkoj da se tamo prebaci na lečenje”, rekao je juče Jovanović.“, kazao je Tanjugu zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović.

Ona navodi da je Miloš student Pravnog fakulteta u Beogradu, a da je celog života bio odličan đak i „vukovac“, kao i da se spremao da ostvari uslov za redovan upis na drugu godinu studija.

- Miloš je te večeri bio na rođendanu devojke svoga brata od tetke, na kojem je bio Stefan Vukićević i taj drugi mladić, Ilija Veljović, sa kojima se poznaje sa tih zabava. Oni su drugovi njegovog brata od tetke. Povezao ih je kući, kao i još jednu devojku, jer su išli u istom pravcu, a eto vidite šta se desilo. On je u čudu. Ispada da je bio jedan udarac, a da su tri okrivljena - ističe Marija Pejović.

Marija Pejović

Majka Miloša Linda: Marija Pejović


Majka uhapšenog mladića naglašava da osuđuje nasilje i da njen sin nije vaspitan u tom duhu.

- To nije u duhu ni našeg naroda ni naše porodice, a što se može videti kroz držanje moga sina tokom ovog događaja, iz snimka sa lica mesta. Osim toga što su mome sinu nezakonito stavljena na teret krivična dela, igrom sudbine, ja sam po drugom stepenu direktnog krvnog srodstva Nemica, što moj sin zna, te nije, niti bi učestvovao u bilo kakvom incidentu po tom osnovu. Ovo je splet nesrećnih okolnosti. Moj sin nije obrukao ni svoju zemlju, ni sebe, ni nas - ističe Marija Pejović.

Ljubiša Linda

I otac mu u zatvoru: Ljubiša Lindo zvani Čombe

Čombetovog sina odgajao očuh


Miloš Lindo je sin Ljubiše Lindo, zvanog Čombe (44) iz Leštana koji se nalazi u zatvoru zbog izdržavanja petogodišnje kazne zatvora zbog proizvodnje droge za kriminalnu grupu Milana Zarubice (46). Odležao je dve godine u pritvoru iz kojeg je pušten marta 2005, ali je pobegao i uhapšen je krajem oktobra prošle godine.
Marija se od Ljubiše razvela kada je Miloš imao godinu dana i udala se za drugog čoveka, sa kojim ima maloletnu ćerku.
- Taj čovek je Miloša odgajao kao svoje dete i Miloš nije odgovoran za dela svog oca. Čombe se takođe oženio drugi put, a sa sinom ima korektan odnos - navodi izvor blizak porodici uhapšenog mladića.

Vukićević rekao da ne podnosi „okupatorski jezik”


Stefan Vukićević udario je nemačkog državljanina posle kraće prepirke na engleskom jeziku.
- Vukićević, Lindo i Veljović svratili su posle žurke iz obližnjeg paba na pljeskavicu. Tada je Vukićević rekao dvojici Nemaca, jednom Amerikancu i Vladi Arsovu: „Ne podnosim ovaj okupatorski jezik”. Vukićević je pitao Honiga da li ima neki problem, a ovaj mu je odgovori da nema. Krenuli su kući, ali se Vukićević vratio, a za njim su krenuli Lindo i Veljović da ne bi napravio neku glupost jer je bio pijan. Onda je Vukićević udario Honinga i pobegao, a moj klijent i drugi mladić su ostali da pomognu povređenom dečku - rekao je za „Alo!“ izvor blizak istrazi.

Poslednji komentari
  • kentaur Vreme: 17.09.2014 07:36h

    Dobro smo prosli, ranije je bio princip 100 za jednog

  • Zlaja policajac Vreme: 17.09.2014 10:22h

    Eh, da je ovaj dečko jedini koji leži u pritvoru ni za šta. Iz svoje prakse znam da kada se digne javnost u vezi nekog događaja na osnovu priče jedne strane, tu pravo i pavda izlaze iz policije i pravosuđa. Tada se gleda da se dodvori indoktriniranoj javnosti, a profesionalni integritet se gubi zbog koristoljubivih pobuda postupajućih policajaca, tužilaca i sudija. Svakom prosecno inteligentnom coveku koji je pregledao snimak kamere u vezi događaja, jasno je da dva momka koja su bila u društvu napadača nemaju veze sa bilo kakvim deliktom, veću su postupali savesno i odgovorno, te odvraćali napadača i pružili napadnutom. E sad druga je strana medalje što je nemački ambasador jedva čekao da ima još neko sredstvo za ucenjivanje srpskih državnika. Poručujem svim policajcima, a naročito sudiji za prethodni postupak, da legnu i razmisle da li su oni predmet tj. sredstvo ili su ljudi profesionalci, i nije mi jasno kako mogu da zaspu kada legnu u krevet. Kakav je to moral? Obraz kao đon?

  • senka Vreme: 17.09.2014 10:42h

    Pustite ova dva momka na slobodu, da li ste bre vi normalni??Zgrozavam se vise i uzasavam ove drzave..SRAMOTA!!!!!!!!

  • Darko Vreme: 17.09.2014 10:52h

    Ni meni nije jasno sto druga dvojica leze u zatvoru, a iz snimka se vidi da ga je udario samo jedan. Ova druga dvojica su jos i pomogla. Svasta sa ovom drzavom ponas ase ko da smo pod okupacijom Nemacke pa moramo i da se dodatno ulizujemo. Protiv sma nasilja, ali i protiv nepravde.

  • senka Vreme: 17.09.2014 11:21h

    Momci izdrzite i kad izadjete odatle tuzite drzavu pa potom pravac napolje iz iste,ne vracajte se u ovaj ponor nikad vise !!!! S R A M O T A !!!!!!!!!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP