Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BITANGE ISKORISTILE KATASTROFU

„Spasioci“ prvo evakuišu stanare a onda se vrate da im opljačkaju stan!

Autor: Naše Novine | 28.05.2014 - 11:37:00h | Komentara: 0

Policija je uhapsila dvojicu lopova koji su se pretvarali da su spasioci i koristili tuđu nesreću u poplavljenom Obrenovcu za laku zaradu. Čak se medijima hvalisali „herojskim delima“ spasavanja.

lopov na terasi pljačkaš

Policija je prethodnih dana identifikovala bar dvojicu lažnih spasilaca koji su, navodno pomažući u evakuaciji žitelja poplavljenog Obrenovca, iz njihovih domova odnosili novac i dragocenosti, pišu „Naše novine“.
Identifikovan dvojac se pritom i hvalisao i predstavljao kao spasilački tim a čak su i pojedini mediji izveštavali o njihovim „herojskim delima“.
Ispostavilo se da su „spasioci“ od ranije poznati organima reda.
Policija je uhapsila Z.V. zbog sumnje da je krao po stanovima evakuisanih Obrenovčana, a za K.M. u čijem je stanu boravio sumnja se da je bio svesni jatak. Isti taj K.M. u pojedinim dnevnim novinama je predstavljen kao veliki spasilac Obrenovčana.
Detektiv Boža Spasić kaže da su nazovi spasioci verovatno bili izviđači koji su drugim lopovima dojavljivali gde bi mogli da imaju dobru lovinu, a da se čak ide dotle da „spasioci“ prvo evakuišu stanare a onda se vrate da im opljačkaju taj isti stan.
„Kada se radi o kriminalcima ne možete nikada imati poverenje u njih a oni neće biti ‘mirni’ za vreme tragedija. S druge strane ljudi ni ne mogu biti sigurni da su pokradeni ili im je bujica odnela imovinu“, kaže Spasić.
Darko Trifunović sa Fakulteta za bezbednost kaže za „Naše novine“ da je lično prisustvovao pokušaju krađe „spasilaca“pri evakuaciji u Obrenovcu.
„Dok smo spasavali baku iz jedne zgrade video sam trojicu koji čekićem lupaju vrata stana. Prvo sam mislio da su spasioci pa sam pitao ko je ostao zaglavljen u stanu a oni su me opsovali. Nisu se uplašili ni kada sam povikao ‘stoj policija’ jer su mislili da nisam naoružan. Tek kada sam repetirao pištolj pobegli su, i to gliserom“, kaže Trifunović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP