Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KAPIJA U SLANCIMA KOJA JE UBILA DEČAKA BIĆE UKLONJENA

„Spasite dete, daću sve što imam!“

Autor: Ružica Kantar | 03.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

“Čuo sam zvuk kapije koja pada, a onda vrisak dece. Potrčao sam. Ispale su mi papuče dok sam trčao, ali se nisam obazirao... Video sam Petra kako leži ispod kapije. Krv mu je curila iz nosa.

„Lekar me je pogledao tužno i rekao: ‘Ali,  znate... On je u dubokoj komi‘. Videla sam samo  ravnu crtu na monitoru“, priča Bilj

„Lekar me je pogledao tužno i rekao: ‘Ali, znate... On je u dubokoj komi‘. Videla sam samo ravnu crtu na monitoru“, priča Biljana Jovanović | Foto: Dimitrije Goll

„Lekar me je pogledao tužno i rekao: ‘Ali, znate... On je u dubokoj komi‘. Videla sam samo ravnu crtu na monitoru“, priča Biljana Jovanović

Njegova rođena sestra od pet godina i drugo dvoje mališana su plakali. Digao sam kapiju, a onda i njega. Osetio sam kako su mu u telu sve kosti polomljene! Samo mu je srce kucalo”, kroz plač priča za “Alo!” Radivoj P., deda malog Petra, koji je u petak preminuo kada je na njega pala metalna kapija u selu Slanci kraj Beograda. U tom trenutku sa Petrom je bilo još troje dece, koji su samo nekoliko sekundi pre njega prošli tim putem i neverovatno srećnim sticajem okolnosti izbegli tragičnu sudbinu, koja je zadesila malog dečaka i njegovu porodicu.

Stradali Petar (3)

Stradali Petar (3)

- Bio je dedin miljenik. Uspavljivao sam ga, hranio, presvlačio... Svuda je išao sa mnom. U prodavnicu, poštu, svuda... Jako sam vodio računa o njemu, ali ga od ovoga ga nisam sačuvao. Ni u snu nisam mogao da pretpostavim da ovo može da se desi - jecajući priča deda Radivoj. Prema njegovim rečima, smrt unuka je neverovatna tragedija i bizarno nesrećni sticaj okolnosti, jer je ta kapija na tom mestu stajala nekoliko godina i nikada se ništa nije desilo.

- Zašto je pala baš u tom trenutku, kada su deca prolazila, ne znam... Ne znam zašto je to tako... Sudbina, šta li?! - dodaje Radivoj, nesrećno odmahujući glavom. Inače, kako saznajemo, u trenutku nesreće sa Petrom i njegovom dve godine starijom sestrom su se na ulici nalazila i deca komšije M. K., čija su vrata usmrtila trogodišnje dete.

- Petar je išao nešto sporije od ostale dece. Tapkao je za njima, jer je bio najmlađi. Kada sam digao kapiju i oslobodio ga, nije davao nikakve znake života. Krv mu je obilato tekla iz nosa. Crvene naočare koje je uzeo od sestre su mu spale sa lica... Sunce dedino... - dodaje on.

Inače, dvorište kuće u ulici Prvog maja u selu Slanci juče je bilo puno rodbine i komšija koji su došli da izraze saučešće. Kapija koja se nalazila na samo petnaestak metara udaljenosti od njih bila je uklonjena, kako pričaju rođaci, da nijedna porodica više nikada zbog nje ne bude zavijena u crno.

Mesto gde je ograda  pala na mališana

Mesto gde je ograda pala na mališana | Foto: Dimitrije Goll

Nakon tragedije porodica malog Petra odmah je pozvala Hitnu pomoć. Ne želeći da gube vreme, komšijinim automobilom su krenuli u dom zdravlja. U centru sela susreli su se sa vozilom Hitne, koje je preuzelo teško povređenog dečaka. Petrova tetka Biljana Jovanović priča za naš list kako je lekare preklinjala da spasu malog Petra.

- Doktora sam plačući preklinjala: “Spasite ga, molim vas, daću vam sve što imam!” On me je pogledao tužno i rekao: “Ali, znate... on je u dubokoj komi”. Kada sam na monitoru videla ravnu crtu, noge su mi se odsekle... Srce je prestalo da kuca. Bilo mi je jasno da je mrtav - priča ona.
Kako nezvanično saznajemo, policija je podnela krivičnu prijavu protiv M. K., čija je ograda usmrtila dečaka.

Deda  Radivoj

Deda Radivoj | Foto: Dimitrije Goll

Sestra još ne zna za pogibiju bate!

“Petrova sestra, koja je u trenutku nesreće bila sa njim, trenutno se nalazi kod rođaka. Još uvek niko nije imao snage da joj kaže da joj je brat preminuo. Ona stalno plače zbog šoka i traži da se vrati kući”, dodaje Biljana kroz suze.

Poslednji komentari
  • goran Vreme: 03.11.2013 09:43h

    :-/

  • ivka Vreme: 04.11.2013 10:52h

    nekate andjeli cuvaju Andjele mali

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP