Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UNA I. (4) PREŽIVELA TEŠKU NESREĆU KOD PANČEVA

Spasite mi mamu!

Autor: Milan Dudvarski | 28.06.2015 - 14:46:00h | Komentara: 4

U saobraćajnoj nesreći u Bavaništu poginuli su Unin otac Vladimir Imbra (36) i šestomesečna Lana iz Beograda. Lekari se bore za život njene majke Jelene (36).

Jelena i Vladimir sa ćerkom Unom

Jelena i Vladimir sa ćerkom Unom | Foto: Fecebook

"Spasite mi mamu, ona je u kolima. Tamo su seka i tata", plačući je molila mala Una I. (4), koju je iz smrskanog automobila izvukla Ružica Vidanović, nakon stravične nesreće, u Bavaništu kod Pančeva.

U preksinoćnoj stravičnoj saobraćajnoj nesreći oko 21.20, poginuli su Unin otac Vladimir Imbra (36), njena sestra, šestomesečna Lana, a teško je povređena devojčicina majka Jelena Imbra (36), svi iz Beograda.

Ružica Vidanović je prva stigla do smrskanog autombila, u kojem je videla devojčicu koja plače i doziva majku, pa joj je odmah pritrčala i izvadila je iz auta.

- Dok sam je vodila kući, videla sam da na čelu ima posekotinu. Devojčica je stalno ponavljala: "Hoću da vidim mamu, hoću da vidim mamu!". Pozvala sam komšiju koji je policajac i rekla mu da se deset metara od moje kuće desila stravična saobraćajna nesreća. Devojčica mi je rekla da se zove Una i da su u autu sa njom bili majka, sestra i otac. Odmah sam istrčala iz kuće i rekla okupljenim meštanima da je u smrskanom automobilu i beba. Vikala sam: "U kolima je beba, u kolima je beba!"- ispričala je juče za "Alo!" Ružica, koja je spasla devojčicu.

Ona kaže da su u tom trenutku meštani pronašli bebu koja je bila ispod majčinog tela.
- Izvukli su je i umotali u košulju i džemper. Davala je slabe znakove života. Ubrzo posle toga je stigla policija, Hitna pomoć i vatrogasci. Ja sam devojčicu povela ka Hitnoj pomoći da bi je pregledali. Sve vreme sam je smirivala, jer je ona plakala i dozivala majku. Dok smo išli ka kolima Hitne pomoći, lekari su na nosilima prenosili devojčicinu teško povređenu majku, kojoj je lice bilo smrskano i obliveno krvlju. Da devojčica ne bi videla u takvom stanju majku, ja sam je uzela u naručje i donela u moju kuću - ispričala nam je Ružica Vidanović.
Prema rečiam drugih očevidaca, svi su mislili da je Jelena Imbra vozila decu kod bake u Belu Crkvu, gde su pošli na karneval cveća, jer Vladimirovo telo nisu videli pošto je bilo prignječeno ispod sedišta vozačevog automobila.

Kako saznajemo, šleper koji se kretao iz pravca Kovina ka Pančevu, izleteo je u krivini i direktno naleteo u “reno” u kojem se nalazila porodica Imbre. Od siline udarca, automobil je preleteo preko kanala, okrenuo se na krov i upao u baštu obližnje kuće, dok je kamion upao u jarak.

- Prizor je bio stravičan. Nikad neću moći da zaboravim unakažena tela putnika - pričaju očevici.

U kući porodice Imbra, u Beloj Crkvi, u ulici Rasadnik 2, vrata nam je otvorila njihova rođaka i rekla da Vladimirovi roditelji nemaju snage da kažu bilo šta.
- Oni su u strašno teškom stanju i ne mogu da pričaju o nesreći - rekla je rođaka porodice Imbra.
- Nesreća se dogodila kada je kamion prešao na suprotnu stranu kolovoza i direktno naleteo na “reno” sa beogradskim tablicama u kojem je bila porodica. Kamion je vozio Maljen L. (43), kome je određeno zadržavanje do 48 sati.
Kako saznajemo, kamionu se najverovatnije zanela prikolica, pa je zato došlo do prelaska u suprotnu traku.
Poslednji komentari
  • Miroslav Nikolić Vreme: 28.06.2015 16:30h

    Tragično da tragičnije biti ne može, ali je još luđe i krajnje bahato i neodgovorno da se cela porodica, još sa tako malom dečicom spakuje u auto i krenu na nekakav besmislen put, posebno u situaciji kada svakodnevno saznajemo kakve se sve teške tragedije dešavaju u saobraćaju na našim putevima i kakvi sve ludaci upravljaju teretnim vozilima koja izazivaju ovakve saobraćajne nesreće.

  • Mita Vreme: 28.06.2015 17:48h

    Hoće li ovaj višestruki ubica Maljen,završiti iza rešetaka i hoće li mu biti oduzeta dozvola,ili će ga pustiti da i dalje ubija?

  • Milan Che Vreme: 28.06.2015 19:23h

    Moj komentar koji niste hteli da objavite nije sadrzao nista od sledeceg: "Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni." Samo sam rekao da lazete, a sad bih dodao da izmisljate da bi postigli jeftine efekte. Sve to nije u skladu s ozbiljnim novinarstvim i novinarskim kodeksom!

  • uzas Vreme: 29.06.2015 11:03h

    Miroslave Nikolicu takvi kao ti je najbolje da ne sedaju za volan i nigde ne putuju!!! Posto ste sa takvim razmisljanjem previse rizicni za normalan svet! Saucesce porodici

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP