Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

USPEŠNA AKCIJA CARINIKA

Sprečen iznos oružja na Đerdapu!

Autor: Tanjug | 04.07.2014 - 12:47:00h | Komentara: 2

Carinici su na carinskoj ispostavi Đerdap 2, u saradnji sa graničnom policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine, potencijalno antikvitetnog oružja, saopštila je danas Uprava carina.

Hidroelektrana Đerdap

Foto: Wikimedia Commons

Oružje je juče otkriveno kontrolom vozila marke "opel zafira", nemačkih privremenih registarskih oznaka, koje je ulazilo u Srbiju.

Vozač, srpski državljanin, koji je putovao sa još tri člana porodice, tvrdio je da sem vozila koje želi da uputi na carinjenje, nema ništa da prijavi za carinsku kontrolu.

Međutim, carinici su se odlučili za detaljan pregled i tom prilikom u prtljažniku otkrili skriveni tovar oružja u jednoj torbi umotanoj u jorgan.

Tom prilikom je otkriveno da je putnik pokušao da ilegalno u zemlju unese 3 bajoneta, 2 mačete, 9 noževa, 5 kubura i 4 punilice za barut.

Postoji pretpostavka da otkriveni predmeti mogu predstavljati kulturno dobro, zbog čega su privremeno zadržani i upućeni na veštačenje, dok je protiv vozača automobila pokrenut prekršajni postupak, piše u saopštenju.
Poslednji komentari
  • amer Vreme: 04.07.2014 14:12h

    kulturno dobro? antikviteti se kupuju i prodaju u svetu svakodnevno, a posto u srbiji ne postoji agencija koja to kontrolise,certifikuje i izdava dozvole, kako drugacije izneti/uvesti i prodati?

  • Hrast Vreme: 04.07.2014 18:16h

    Komicna konstatacija da se radi o oruzju, ovdje se gospodo radi o jednom obicnom malom sakupljacu koji je vjerovatno pocetnik, pravi znaju put kako to ide preko granice, cak ako cemo iskreno nevidim tu niti neki prekrsaj ukoliko on to ima za sebe, nema od toga materijalnu dobit nepodlijeze nigdje carini osim kod nas na balkanu i juznije. Sledece je pitanje dali su originali, citajuci nase novine u domovini poslednjih nekoliko godina su otkrili vise takvi slucajeva negoli pola Europe, nezaboravimo samo jedno, ovdje na zapadu se takve stvari mogu kupiti i drzati bez ikakvih problema, daleko smo mi od normalnog drustva u mnogim stvarima, daleko smo od kulture po pogledu antike, ja sam iz te struke zato sam to sto sam pisao siguran, srecna nam buducnost.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP