Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRIČE IZ POLICIJSKE STANICE

Sprečili samoubicu da zapali zgradu!

Autor: Milan Dudvarski | 22.02.2015 - 15:14:00h | Komentara: 1

Držala je sekiru iznad glave i pretila policajcima koji su bili sa druge strane balkonskih vrata da će se ubiti ako joj priđu korak bliže. Bio je potreban samo trenutak njene nepažnje da jedan od iskusnijih policajaca Policijske stanice Zvezdara iskoristi šansu i kroz minimalno odškrinuta terasna vrata ugrabi sekiru i savlada ženu koja je bila u rastrojstvu.

Bezbednost građana na prvom mestu: Policijska stanica Zvezdara

Bezbednost građana na prvom mestu: Policijska stanica Zvezdara | Foto: Vladimir Živojinović

- Komšije su prijavile da se oseća dim iz tog stana. Kada smo dobili dozvolu od tužioca, ušli smo i zatekli pravo smetlište. Žena je bila na terasi i sekla nameštaj sekirom. Ložila je vatru nasred balkona kako bi spremila ručak jer nije imala struju. Moglo je sve da izgori - i stan i zgrada! Kada nas je videla počela je drama, ali smo je uspešno razrešili - prisećaju se na kolegijumu PS Zvezdara, koji čine načelnik Milan Mrkonjić, njegov zamenik Milorad Mišljen, šef kriminalističke policije Slađan Kostić, Ljubo Puzović, komandir za ispostavu Zvezdara i komandir za ispostavu Mirijevo Danilo Bogdanović.

Ljubo Puzović

Ljubo Puzović | Foto: Vladimir Živojinović

Škole i domovi bezbedni

Ljubo Puzović, komandir policijske ispostave Zvezdara kaže da je na toj teritoriji u protekloj godini bilo 760 skupova koji su prošli bez problema.
- Primili smo 380 predstavki građana i sve je urađeno u roku. Imamo 20 srednjih i osnovnih škola, šest učeničkih domova, sedam fakulteta i viših škola i nigde nismo imali većih problema - naveo je ovaj iskusni policaja

Da za policiju nema odmora, ukazuje i primer hapšenja dvojice lopova koji su obili stan u Zahumskoj ulici za Novu godinu.

- To je bilo tridesetak minuta pre

ponoći. Komšije su nam javile da čuju buku u stanu. Jednog lopova uhapsili smo odmah u stanu, dok je drugi pokušao da pobegne, ali je pao sa terase i slomio ruku – priča Kostić, a načelnik PS Zvezdara ističe da je upravo zbog neumornog rada policajaca, stanje na opštini koja broji oko 200.000 žitelja dobro i da je kriminal u smanjenju za čitavih 21 odsto.

Milan Mrkonjić

Milan Mrkonjić: Kriminal smanjen za 21 odsto | Foto: Vladimir Živojinović

 
- Koliko su nam bitni problemi građana pokazuju i sastanci koje organizujemo sa njima po Mesnim zajednicama - naveo je on i dodao da, kada su u pitanju hitne stvari koje se tiču bezbednosti, građani uvek mogu da im se obratite na telefone 011/34-30-411 i 011/34-22-404 za Mirijevo i 011/24-13-822 za Zvezdaru.

Bezbednosna  kultura  građana

Danilo Bogdanović

Danilo Bogdanović | Foto: Vladimir Živojinović

 

Danilo Bogdanović, komandir ispostave Mirijevo koji ima i iskustvo mirovnjaka UN, navodi da je i u njegovom reonu broj krivičnih dela u opadanju za 17 procenata i ističe da treba povećavati bezbednosnu kulturu građana.
- To je dobar rezultat, jer mi to uspevamo da postignemo iako imamo još mnogo obaveza. Policajci dele probleme građana, ali se suočavaju i sa poslovnim problemima. Velika administracija nas sprečava da budemo još efikasniji – naveo je on.

Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 22.02.2015 16:29h

    Trebalo bi da se pomene da na 200 metara od stanice policije jednom privredniku zapaljeno je i totalno izgorelo 5 vozila za manje od 2 godine. Takodje nije prestavljen inspektor cabarkapa rodjak poznatog lica iz krim.sredine. Sve u svemu o njihovoj sposobnosti i volji da rade a posebno o povezanosti sa licima iz kriminogene sredine odavno SUK MUP-a imaju prestavke.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP