Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

URUGVAJSKA POLICIJA NA AERODROMU ZAPLENILA 23 KILOGRAMA NARKOTIKA

Srbi natopili odeću kokainom

Autor: M. D. | 20.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Dvojica državljana Srbije, čija imena nisu objavljena, uhapšena su na urugvajskom Aerodromu „Karasko“ zbog sumnje da su pokušala da prošvercuju oko 23 kilograma kokaina, kojim su natopili odeću. Ipak, oni nisu uspeli da prokrijumčare drogu budući da ih je „ocinkario“ policijski doušnik.

Privođenje srpskih  državljana  na aerodromu

Privođenje srpskih državljana na aerodromu | Foto: Shutterstock

- Oni su najnormalnije predali prtljag na aerodromu i seli da čekaju ukrcavanje u avion. Policija je već bila informisana o njihovoj nameri jer ih je obavestio doušnik koji je Srbe na aerodromu pokazao i označio kao švercere narkotika. Čim su posebno obučeni psi nanjušili drogu u koferima, stvorili su se uslovi da dvojica državljana Srbije budu uhapšena - navode izvori medija.


Doušnik zlata vredan


Na osnovu informacija istog policijskog doušnika, ove godine je bilo pet zaplena narkotika.
- Tako je policija uspela da oduzme oko 13 kilograma kokaina, a osumnjičeno je sedam osoba, među kojima su Hrvati, Srbi, Poljaci i jedan Švajcarac - kažu u policiji.
 

Policija je nakon otvaranja prtljaga u jednom trenutku bila zatečena jer nisu mogli da pronađu kokain za koji im je doušnik rekao da Srbi švercuju.

- Ipak, ubrzo je shvaćeno da su osumnjičeni natopili odeću sa kokainom koji su razblažili posebnom tečnošću, a koji se kasnije posebenim procesom izdavaja iz te supstance i zatim dobija ponovo kao praškasta materija. Policija je tako uzela peškir koji bi trebalo da teži oko 800 grama, videla da on ima masu od gotovo dva kilograma, a to je bio slučaj i sa garderobom - navode u policiji.

Prema navodima medija, kokain koji je zaplenjen kod Srba je veoma visokog kvaliteta, što znači da bi na ulicama mogao da dostigne visoku cenu.

Ocinkario ih policijski  doušnik

Ocinkario ih policijski doušnik


- Iako je bio rastvoren, on ne bi izgubio na kvalitetu ukoliko bi se pravilno kasnije tretirao. Takođe, ne bi se puno izgubilo ni na masi - pišu mediji.

Osumnjičeni su zadržani u policiji, a na saslušanju su prvo pokušali da negiraju da su stvari uopšte njihove i rekli da i ne znaju o čemu radi. Kako nezvanično saznajemo, nakon što su suočeni sa dokazima, oni su zatražili advokate sa kojima bi se konsultovali o optužbama.

- Srbi su pokušali da otputuju u jednu evropsku zemlju gde je kokain na ceni - navode u policiji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP