Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BOGDAN ĆUIĆ ČEKA ODLUKU O EKSTRADICIJI

Srbija isporučuje bajkera ubicu Australiji?!

Autor: Jelena Paunović | 22.06.2015 - 21:48:00h | Komentara: 0

Uhapšeni Bogdan Ćuić (27), član bajkerske bande „Bandidos“ koji je pre tri godine ubio Džeka Lija (22) u Brizbejnu, trenutno se nalazi u Okružnom zatvoru u Novom Sadu i tu će biti još najviše godinu dana dok se ne ispune svi uslovi za njegovo izručenje Australiji. Kako pišu tamošnji mediji, trenutno se provera informacija da li Ćuić možda ima dvojno državljanstvo.

Policijski uviđaj nakon svirepog ubistva

Policijski uviđaj nakon svirepog ubistva

Kako “Alo!” saznaje, pravila su da se po Deklaraciji o ekstradiciji kompletan postupak završi u roku do godinu dana. Pre njegovog izručenja potrebno je proveriti da li ima neko krivično delo u zemlji u kojoj je uhapšen, da li je ono procesuirano, kao i da li je okončan pravosnažni postupak...

Krio se kod  babe na salašu: Bogdan Ćuić

Krio se kod babe na salašu: Bogdan Ćuić

Porodica Ćuić za primer


Zločin je šokirao čitavu javnost u Brizbejnu, a pogotovu one koji poznaju porodicu Ćuić. Uhapšeni Bogdan i brat Boško, prema rečima brojnih svedoka, uvek su bili poznati kao „dobri i povučeni momci“, a porodica je uživala veliki ugled u gradu. Njihov deda Milan Ćuić bio je predsednik odbora Srpske pravoslavne crkve u Brizbejnu.

- On se nalazi u zatvoru u Novom Sadu. Radi se na njegovoj ekstradiciji. On se ne izjašnjava gde bi želeo da služi kaznu - objašnjava naš izvor.

Državljanin Australije Bogdan Ćuić, za kojim je bila raspisana međunarodna poternica, uhapšen je početkom meseca na salašu kod babe i dede u Beočinu zbog izvršenog teškog ubistva počinjenog u Australiji 2012. godine.
Ćuić je u Brizbejnu optužen za ubistvo Džeka Lija, koje se dogodilo pre tri godine na parkingu ispred brizbejnskog tržnog centra.

Nakon ubistva priveden Marko Kokara

Nakon ubistva priveden Marko Kokara

Mladić je upucan kada je pokušao da na parkingu od dvojice muškarca u BMW-u kupi kokain za čak 17 hiljada dolara. Izbio je sukob, posle čega je vozač BMW-a zapucao i ubio Lija na mestu. Policija je ubrzo identifikovala bajkere „Bandidosa“ Bogdana Ćuića i Marka Kokaru (25) kao ubice.

Žrtva: Džeki Li (22)

Žrtva: Džeki Li (22)

Ćuić je navodno uspeo da pobegne u Tajland, odakle je posle nekoliko dana otišao u Srbiju, dok je Kokara ubrzo posle zločina uhapšen. On je prošle godine odslužio posebnu kaznu zatvora, jer je na saslušanju davao lažne iskaze o dokazima ubistva. Ćuićev brat Boško takođe je bio u pritvoru zbog nepoštovanja suda jer je na saslušanju odbijao da odgovora na pitanja tužioca, uz reči „da ga zabole“, preneli su australijski mediji. Ćuićev otac Siniša izjavio je za lokalne medije da je čitava porodica i dalje u šoku zbog optužbi kojima se tereti njegov sin, kao i da niko od njih ne zna gde se on sada nalazi.

Izvori iz Australijske savezne policije (AFP) saopštili su “News Corpu” pre godinu dana da je propuštena šansa da Ćuić bude uhapšen u Crnoj Gori. Oni su obrazložili da je ta prilika propuštena navodno zbog papirologije koja nikada nije stigla iz Brizbejna.

Uhapšeni Ćuić bio je pripadnik multietničke bande “Bandidos Centro”. Tamošnja policija počela je da ih istražuje i prati nakon brutalnog silovanja australijske tinejdžerke i tada su došli do podataka da je ova banda u kriminalnim krugovima poznata po izrazitom nasilju. Tri istaknuta člana ove bande srpskog i bosanskog porekla, Bogdan Ćuić, Marko Kokara i Boško Ćuić osumnjičeni su za ubistvo mladića Džeja Lija u aprilu 2012.godine.

Samo nekoliko dana nakon brutalnog ubistva mladića, članovi “Bandidos Centro”, uhvaćeni su u tuči sa drugom bandom u jednom restoranu. Nakon toga usledio je niz krvavih obračuna ovih bandi za nadmoć, a poslednji u nizu bio je u salonu za tetoviranje “Inksaniti”, čiji je suvlasnik trgovac kokainom i član bande “Bandidos” Srbin Đorđe Bejat (29).

Vođa „Bandidosa“ Đorđe Bejat (29)

Vođa „Bandidosa“ Đorđe Bejat (29)

Odao zemljaka


Đorđe Bejat (29), poreklom Srbin i bivši šef brizbejnskih „Bandidosa“, bio je jedan od onih koji su na internet postavili slike iz Tajlanda i Srbije, uz pomoć kojih je policija saznala da se Ćuić krije u Srbiji. Australijski mediji navode da je Bejat vlasnik salona za tetoviranje i jedan od vodećih dilera kokaina u Brizbejnu. Još kao 19-godišnjak osuđen je na četiri godine zatvora i danas je uzor mladim članovima bande koji za njega diluju drogu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP