Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POKUŠAJ TERORISTIČKOG NAPADA

Srbin hteo da raznese ambasade u Prištini?!

Autor: Beta | 26.12.2014 - 09:45:00h | Komentara: 0

Policija Kosova je uklonila eksploziv koji se nalazio u vozilu "reno klio" beogradskih registracionih tablica i uhapsila vozača. Beta saznaje da je uhapšen Slobodan Gavrić iz Raške, veterinar po profesiji.

Priština

Policija uklanja eksploziv | Foto: info-ks.net

"Substanca za koju se sumnja da je ekspoloziv, uzeta je i poslata na veštačenje, dok se uhapšena osoba ispituje", rekao je portparol Policije Kosova Baki Keljani za prištinske medije.
Automobil je zaustavlje juče oko 22.00 kod američke ambasade u naselju Dragodan, u kome je smešten najveći broj diplomatskih predstavništva, zbog sumnje da u njemu ima eksploziva.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Skender Hiseni danas je izjavio da je Srbin uhapšen u Prištini sa 13 kilograma eksploziva imao "jasne namere da izvrši teroristički napad".

Na vanrednoj konferenciji za medije Hiseni je rekao da je vozilom upravljao državljanin Srbije, rodjen 1968. godine sa inicijalima S.G, kod koga je, u automobilu "reno klio" beogradske registracije, pronadjeno oko 13 kilograma materijala za izradu eksploziva.

MUP SRBIJE SARAĐUJE

Ministar unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića izjavio je povodom današnjeg hapšenja državljanina Srbije sa eksplozivom u Prištini da MUP sarađuje sa Euleksom i da je izdat i nalog za pretres njegovo stana.


Stefanović je u izjavi Tanjugu naznačio da MUP saradjuje sa Euleksom i da smo toj misiji ustupili sve podatke koje su od nas tražili, uključujući i o kretanju osumnjičenog.

- Ustupili smo sve podatke koje je Euleks od nas tražio, a koji su vezani za kretanje osumnjičenog. Izdat je i nalog za pretres njegovom stana, nakon čega ćemo videti da li možda postoji još relevantnih dokaza koji bi mogli da budu od koristi u istrazi - rekao je on.

- Ne možemo da govorimo o detaljima istrage, ali će se njegova biografija do kraja otkriti. U našem je interesu da se ovaj slučaj ispita do kraja, uprkos složenosti - rekao je ministar. Agencija Beta saznaje da se uhapšeni zove Slobodan Gavrić, da je iz Raške i da je veterinar po profesiji.

Upitan da li se na rasvetljavanju slučaja saradjuje sa nadležnima u Srbiji, Hiseni je kazao da čine takve napore.

"Uprkos eventualnim smetnjama, mi činimo napore da saradjujemo u ovom slučaju i drugim slučajevima sa susedima. Kriminal je internacionalni fenomen", rekao je Hiseni.

Policijska saradnja institucija Kosova i Srbije se odvija preko Euleksa.

Eksploziv koji je pronadjen u vozilu "reno kilo" beogradskih registarskih tablica trebalo je da bude iskorišćen u terorističkom napadu na Katoličku katedralu u Prištini, javili su danas prištinski mediji.

Napad je planiran za danas, na drugi dan proslave Božića po Gregorijanskom kalendaru, piše portal koha.net.

Pored eksploziva u vozilu su pronađene i detaljne karte Prištine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP