Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ROBIJAŠ

Srbin kroz prozor
pobegao iz suda u Zagrebu!

Autor: E. A. | 24.11.2012 - 15:45:00h | Komentara: 0

Srbin, Saša Marijančević (32), robijaš iz Lazarevca, kojeg je zagrebačka policija u petak uhapsila zbog krađe automobila u Novom Zagrebu, izveo je danas oko 11 sati spektakularni pokušaj bekstva iz zgrade Županijskoga suda na Zrinjevcu u samom centru grada, gde je bio doveden sa Antom V. zbog odlučivanja o ostanku u istražnom zatvoru.

pokrivalice

Pokušao da pobegne iz zatvora skokom kroz prozor! | Foto: Shutterstock

Marijančević je pokušao da pobegne sa samog salušanja pred istražnim sudijom Krešimirom Devčićem, i zamalo u tome i uspeo!

Naime, od nekuda je izvadio sprej sa suzavcem kojega je uspeo, po svemu sudeći, da prokrijumčari kroz sve dotadašnje kontrole, prenosi zagrebački Jutarnji.
Njime je isprskao policajca pa je pred zaprepašćenim sudijom i zamenicom opštinskog tužioca i svojim advokatima počeo da viče: ''Imam bombu. Baciću bombu'', a zatim se zatrčao prema prozoru, otvorio jedan, dok nije uspeo da otvori spoljno staklo, koje je zatim razbio i provukao se kroz usko okno, koje ga je poseklo. Provukavši se kroz prozor skočio je na ulicu ispred suda gde mu je od pada ispala najpre jedna, a zatim i druga cipela, jer su mu policajci već ranije skinuli pertle sa njih.
Zatrčao se prema železničkoj stanici u smeru juga, ali ga je ubrzo uhvatila patrola, vrativši ga u sud. Marjančević je pritom opsovao i pljunuo jednog od policajca rekavši mu:''Šta me j**eš. Daj mi moje cipele'', a videvši da ga snimamo samo se smeškao u kameru.

Nakon što je ponovno vraćen na sud, pozvana je i hitna pomoć kako bi ga previla, jer je od posekotina obilno krvario. Ubrzo je pod policijskom pratnjom prevezen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici. Na koji je način Marijančević uspeo da unese sprej u sudnicu još uvek se utvrđuje jer je on uhapšen u petak posle podne i odmah pretresen.

Nakon toga je prošao pretragu kod dovođenja pritvorskom nadzorniku, saslušanja na Državnom tužilaštvu  i privođenju na sud.

Međutim, čitavo to vreme niko nije pronašao sprej.

Po svemu sudeći, piše list, nisu preduzete nikakve posebne mere iako su postojale sumnje da je Marijančević opasan kriminalac sklon bekstvu. Naime, ovo mu nije prvi put.

On je 2009. godine na indentičan način skočio s drugog sprata suda u Beogradu gde je bio doveden također zbog krađe automobila.Nekoliko puta pre toga pokušavao je da pobegne i iz zatvora u Požarevcu gde je služio kaznu zbog oružanih pljački, ali su ga uvek hapšen. Nakon bekstva u Beogradu ubrzo je uhvaćen, ali je pre pola godine uspeo da pobegne iz zatvora u Subotici i od tada mu se gubi trag.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP