Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POTRAGA ZA DANIJELOM DUGIĆEM

Srbin među top 13 begunaca u Britaniji!

Autor: B. Jelovac | 23.11.2013 - 12:30:00h | Komentara: 3

Srpski državljanin Danijel Dugić (32), optužen za organizovanje šverca 225 kilograma kokaina vrednog 65 miliona evra, nalazi se na listi 13 najtraženijih begunaca u Velikoj Britaniji zajedno sa pedofilima i ubicama, a sumnja se da se trenutno krije na teritoriji Španije. Dugićeva fotografija i podaci poslednjih dana su u svim španskim medijima pošto se sprovodi intenzivna zajednička akcija bezbednosnih službi ove dve zemlje, koje rade na lociranju i hapšenju takozvanih 13 nesrećnih, među kojima je i Dugić.

Danijel Dugić

Danijel Dugić

 Za samo nekoliko dana ove akcije, u kojoj se svakodnevno u štampi, na televiziji i svim internet mrežama meštani Španije pozivaju da potpuno anonimno pomognu u potrazi za beguncima iz Britanije, već je u Alikanteu uhapšen Majkl Makartni (78), koji se tereti za devet krivičnih dela seksualnog zlostavljanja maloletnika, i to na osnovu informacija građanina koji se javio policiji pošto ga je prepoznao na slikama posle gledanja vesti. Britanska policija otuda očekuje između ostalog da će uskoro biti stavljene lisice na ruke i Dugiću, pošto su ovakve akcije, koje se sprovode od 2006. godine do sada, davale stoprocentne rezultate.

Ribarski brod  na kojem je  pronađena droga

Ribarski brod na kojem je pronađena droga

 - Dugić se tereti da je organizovao grupu koja je prošvercovala u Britaniju 225 kilograma kokaina izuzetno visoke čistoće, a pet osoba je zbog šverca u junu 2011. već osuđeno na ukupno 104 godine zatvora. On je od tada u bekstvu. Droga upakovana u 11 vodootpornih rančeva 30. maja 2010. bačena je u more sa teretnog broda “MSC Oriane”, koji je putovao od Brazila do Antverpena u Belgiji. U međuvremenu, četvorica mladića isplovila su ribarskim brodićem „galwad-y-mor” do zaliva i pokupila tovar tako što su ga vezali konopcima za bove i skrili među nanizanim, potopljenim u vodu i vezanim za čamac loncima za jastoge - navodi se u izveštaju engleske SOKE.
Navodni ribari su potom izašli na obalu i ostavili čamac, dok su druga dvojica čekala da ga preuzmu. Hrvatski državljanin Zoran Drešić (38), koji je kod sebe imao falsifikovani pasoš na ime Veljko Protić, vlasnik brodića Džejmi Grin (43) i Džon Bir (42) osuđeni su na po 24 godine zatvora, Den Pejn na 18, a Skot Bircistl na 14 godina zatvora. Danijel Dugić kao organizator i suorganizaot Edvard Ostin do danas nisu uhapšeni. 
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 23.11.2013 12:59h

    a slika krsh od broda

  • perica Vreme: 23.11.2013 16:30h

    Ta sigurno je iz Vojvodine. Dokle ce se pisati da je neko Srbin,a ustvari je Bosanac...Javna tajna je da je uvek postojala netrpeljivost Bosanaca prema Lalama.

  • Serbian Vreme: 23.11.2013 23:39h

    Znam Boru dugića, virtuoza na fruli, a ne znam za ovoga, što će da svira klavir. Dugići muzičari opasni :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP