Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MEĐUNARODNA AKCIJA HAPŠENJA TRGOVACA DROGOM U VIŠE ZEMALJA

Srbin organizovao šverc koke po Evropi!

Autor: B. Jelovac - E. Sadiku | 30.05.2013 - 23:35:00h | Komentara: 1

U akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) juče uhapšen Hadži Zoran Jovanović (52) zvani Tebra, osumnjičen kao organizator međunarodne kriminalne grupe koja je prekookeanskim brodovima švercovala kokain iz Južne Amerike u Holandiju, Belgiju, Nemačku i Španiju.

Članovima grupe  suđeno je u Belgiji, a  posle odsluženja kazne  vratili su se poslu

Članovima grupe suđeno je u Belgiji, a posle odsluženja kazne vratili su se poslu

Kako „Alo!“ saznaje, Jovanoviću su lisice stavljene u njegovom stanu u ulici Trešnjinog cveta u Novom Beogradu, gde je živeo i odakle je povremeno putovao u Roterdam, gde je imao iznajmljeni stan, odnosno bazu iz koje je davao instrukcije i prosleđivao za dalju distribuciju kokain na ulično tržište zemalja zapadne Evrope.

Hapšenje u  Holandiji

Hapšenje u Holandiji

Osuđivani u Belgiji

Hadži Zoran Jovanović već je osuđivan u Belgiji zbog pokušaja krijumčarenja 203 kilograma kokaina preko luke u Antverpenu, u februaru 2007. On i Marjan B. su uhvaćeni na delu kada su sa broda „Anjelo“ preuzeli tovar i deset rančeva u vrednosti od više od 10 miliona evra. Njih dvojica su 2008. osuđeni na po pet godina zatvora i novčane kazne od 41.250 evra, dok je njihov saučesnik Miroslav B. dobio tri godine i kaznu od 8.250 evra.

Osim Jovanovića, koji se sumnjiči da je organizovao nabavku kokaina, njegovo skladištenje, dalju distribuciju i preprodaju, kao i transport i preuzimanje novca od prodatog kokaina u Srbiji, u Beogradu je juče uhapšena i Aleksandra Desnica (22), koja je po Jovanovićevim nalozima putovala i prenosila poruke i instrukcije pripadnicima grupe i kupcima, a pretresena su još tri stana.

- Iako je Jovanović u Srbiji vodio život navodnog običnog građanina, tokom poslednjih godina nekoliko zaplena na teritoriji Belgije i Holandije vodilo je ka njemu. U šverc su bili uključeni mornari na brodovima i krijumčarilo se više desetina kilograma kokaina, ali je utvrđeno i da je grupa dobavljača i organizotora transporta imala uhodanu mrežu logističara i kupaca narkotika. Prodaja im je prvenstveno bila usmerena na ulice Holandije, ali i na nekoliko okolnih zemalja - objašnjava naš izvor blizak istrazi.

U akciji 2007.  zaplenjeno 200  kilograma kokaina

U akciji 2007. zaplenjeno 200 kilograma kokaina


Akcija „Arka“, koja se odvija pod okriljem Europola, istovremeno je počela juče pretresima i u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, BiH, Hrvatskoj i Holandiji. U Doboju je uhapšen Jovanovićev brat Goran u svom kafiću „Havana“ u Doboju, kao i Ante Čančarević. U Crnoj Gori je uhapšen Bjelopoljac Mirsad Halilović Đedo, (44) koji se, uz Jovanovića, sumnjiči da je organizator.

Luka Antverpen

Luka Antverpen

Plantaže marihuane


U okviru akcije „Arka“, u Belgiji su nedavno otkrivene četiri plantaže marihuane sa 1.500 stabljika, veća količina kokaina i preko milion evra. Ova grupa dovodi se u vezu i sa dve zaplene kokaina u novembru prošle godine u Holandiji, kada su prilikom preprodaje uhapšene dve osobe sa po 7,5 kilograma kokaina.

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 31.05.2013 05:59h

    Za ovakve uvjek mjesto u zatvoru.Koriste A sto li je narko diler hadzi ptice znaju

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP