Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HOROR U BEČU

Srbin osuđen na 18 godina
zato što je raskomadao zemljaka!

Autor: Ekipa "Alo!" | 19.01.2013 - 12:55:00h | Komentara: 5

Pokrajinski sud u Beču osudio je 38-godišnjeg kućepazitelja Žiku M. na 18 godina zatvora zbog ubistva Miloša N, čije je telo raskomadao i potom ostavio kod jezera Tulnerbah, prenose "vesti online".

Suđenje Žiki M.

Žika M. dugovao novac Milošu N, pa ga je ubio čekićem i dotukao klanjem, a onda prepolovio u kadi i bacio kod jezera Vinervaldze | Foto: Screenshot sa sajta

Tokom suđenja dokazano je da su se ubica i žrtva, prodavac automobila, poznavali godinama. Njihovi prijatelji znali su da Miloš pozajmljuje novac i da za to traži visoke kamate od 10 do 15 odsto. Pošto je Žika M. umeo često da prokocka platu i dosegne krajnje minuse na računu, prihvatio je ponudu Miloša i pozajmio novac.

Odšteta porodici!

Sin i supruga žrtve već mesecima su pod psihijatrijskim tretmanom. Sud im je odobrio odštetu za preživljeni šok i troškove sahrane u visini od 28.557,52 evra sinu, i 20.000 evra supruzi.

Prvo je uzeo oko 1.000 evra, ali ubrzo je dug porastao na 21.000 evra. Žika je mesečno uplaćivao 100 do 150 evra na račun poverioca, ali to je Milošu bilo malo.


Napokon su se posvađali 2. jula prošle godine i Miloš je zahtevao da Žika M. izmiri sav dug. Dogovorili su se da se nađu u stanu Žike M. kada mu je Miloš postavio ultimatum da u roku od tri meseca isplati ceo dug, a da će u suprotnom da mu uzme kuću u Srbiji. Žika M. je tada dohvatio čekić i udario žrtvu. Kasnije je u sudnici tvrdio da je bio preplašen.

"Miloš je tražio da moja supruga radi kao prostitutka kako bi odradila dug. Rekao mi je: 'Ako nemaš novca opljačkaj banku'", rekao je Žika M. sudijama i priznao da je nekoliko puta udario čekićem mnogo nižeg prodavca automobila.

Tužilac je u optužnici pojasnio da je Žika M. udarao Miloša dok nije pao na pod.

Potom ga je ubo nožem u grlo kako bi bio siguran da je mrtav. Odlučio je da ga prepolovi kako bi lakše izneo telo iz kuće i prikrio zločin. U kupatilu Žika M. obavi krvavi posao. Raskomadao je telo Miloša N. i delove strpao u džakove, koje je potom odneo do podruma.

Miloš N.

Telo Miloša N. odvezeno njegovim autom | Foto: Screenshot sa sajta

Sa 100 evra koliko je našao u Miloševom džepu, otišao je do prodavnice alata gde

Masakri u nizu

Miloš je drugi bečki trgovac kolima koji je raskomadan u to vreme. Da podsetimo, telo Milenka Marinkovića (58) nađeno je u Bečkoj šumi, ali bez nogu. Kao što smo pisali, zbog sumnje da je ubio Marinkovića, uhapšen je srpski državljanin Jozef E. (61), takođe trgovac kolima.

je nabavio kartone kako bi ostavio utisak da seli stvari. Koji dan kasnije telo je sakrio u Tulnerbahu.


Zločin je otkriven zato što je Žika M. žrtvinim telefonom nazvao Miloševog sina i rekao da su mu oca oteli Albanci sa Kosova. Poručio je i da porodica mora da plati 50.000 evra da bi se Miloš vratio živ.


Kada je pronađen automobil žrtve i telo Žika M. je pokušao da se ubije i u oproštajnom pismu porodici napisao je da su navodno i njega oteli Albanci koji su ubili Miloša i naterali ga da skloni telo.


Pred izricanje presude Žika M. se pokajao.

"Jako mi je žao i voleo bih da vratim vreme da je to moguće. Sve sam uništio", rekao je Žika M. u završnoj reči.


Sud je uzeo u obzir da nije kažnjavan i da je priznao zločin, kao i da ga je Miloš N. provocirao.

Poslednji komentari
  • albanac Vreme: 19.01.2013 14:46h

    srbin masakrirao svog zemljaka nemam vise komentara!!!!!!!!

  • amer Vreme: 19.01.2013 17:10h

    nije ni cudo sto kriminal cveta u drzavama kao austrija,srbija itd. jer su im kazne smesno porazavajuce niske a sve to je jer im je drzavno uredjenje liberalno /socijalisticko

  • mr.Burns/from simpson's Vreme: 19.01.2013 17:41h

    ovako blaga presuda je ustvari samo kazna shto im je zagadjivao prirodu..

  • Anonimne Vreme: 19.01.2013 23:34h

    U austriskim novinama piše još sa ubica mora porodici da plati oko 50.000e za sahranu i pretprljeni bol i strah!! I da je žrtva provocirala ubicu da tera ženu da se prostituise i da vrati dug zato je dobio 18 god inače dobio bi vise!!!

  • nedjo Vreme: 20.01.2013 11:37h

    ovakvi olosi brukaju srbiju na svakom koraku!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP