Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IDENTIFIKOVANO TELO NESTALOG MARKA MITIĆA U PERUU

Srbina ubio kolumbijski kartel

Autor: M. Dudvarski | 05.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Leš srpskog biznismena Marka Mitića (30), koji je otet 15. aprila ove godine u Peruu, pronađen je u naselju Avgust 12, u okrugu San Martin de Pores. On je likvidiran jednim hicem u čelo, a sumnja se da ga je ubio kolumbijski narko-klan jer je Mitić policiji ispričao detalje i ukazao na vezu trgovine drogom i tog kartela.

Istraga je pokazala da je Mitić ubijen dan nakon otmice

Istraga je pokazala da je Mitić ubijen dan nakon otmice

- Istraga je pokazala da je Mitić ubijen dan nakon njegove otmice. Takođe, telo je pronađeno, ali nije bilo mogućnosti da se identifikuje i bio je zaveden kao NN lice. Tek sada je urađena uspešna identifikacija i može se reći da se radi o pokojnom Mitiću - navode mediji.


Inače, Marko je pod lažnim imenom Antonio Vargas odležao u Limi kaznu od tri godine za krijumčarenje droge, a po izlasku iz zatvora promenio je ime u Alberto Alanija Zevalos. Neposredno po izlasku je otet, a sumnja se da je to učinio kartel koji je verovao da je Mitić odao podatke o umešanosti u trgovinu drogom.

- Pretpostavlja se da su od porodice Mitić, sestre i njegovog brata, tražili otkup od milion dolara kako bi zapravo prikrili pravi motiv otmice. Sumnju u to potkrepljuje i činjenica da su oni porodici Mitić poslali video-snimak pretučenog Marka i otmičara koji mu drže pištolj uperen u glavu, a samo dan nakon toga, njega su ubili. Praktično, novac ne bi mogao ni da stigne iz Srbije - navodi peruanska štampa.

Podsetimo, zbog umešanosti u otmicu srpskog biznismena Marka Mitića, peruanska policija je uhapsila Kolumbijce Hozea Sančeza Velaskeza (29) i Karlosa Dijaza Minaija (40). Policija je prateći uhapšenu dvojicu Kolumbijaca pokušala da dođe do mesta gde Mitića drže zatočenog, kao i da locira glavnoosumnjičenog za kidnapovanje, takođe Kolumbijca, ali joj to nije pošlo za rukom.

Brat putovao u Peru

Istražni organi u Limi u Peruu su ranije naveli da su otmičari pozvali njegovog brata Ivana, koji se nalazio u Srbiji, zahtevajući milion dolara otkupa i tražeći da on krene u Peru i donese otkup. Tada se nakratko čuo sa Markom. Ubrzo je otputovao u Peru, gde je dobio i sliku izmučenog Marka sa uperenim pištoljem u glavu.
- On tada nije ni sumnjao da je njegov brat Marko već ubijen - naveli su peruanski izvori bliski policiji.

Poslednji komentari
  • sofronije Vreme: 05.08.2014 07:42h

    A on biznismen,u veoma legalnim poslovima cim ga je ubila mafija.

  • Branko Vreme: 05.08.2014 08:08h

    Mi kod njih bar odemo, oni ne smeju ni da pomisle da dodju u srbiju ! Kakvi vise narko karteli, to je bilo dok im je bog bio ziv, tj Pablo Esobar. Saucesce Porodici.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP