Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PINK PANTERI PONOVO U AKCIJI

Srpska banda ukrala nakit od 60 miliona funti?!

Autor: Ekipa Alo! | 13.04.2015 - 21:10:00h | Komentara: 3

Balkanska kriminalna grupa „Pink Panter“ opljačkala je trezor u centru Londona, odnela oko 60 miliona funti početkom meseca, a policija je pljačku otkrila nekoliko dana kasnije! Na srpske lopove, naime, sumnja britanska policija, koja češlja snimke sa nadzornih kamera, a koje je objavio list „Dejli miror“!

Glavu mudro nisu dizali prema kamerama...

Glavu mudro nisu dizali prema kamerama...

Na snimcima se vidi nekoliko muškaraca koji su obučeni kao radnici, ali su im lica sakrivena od kamera, kako ulaze i izlaze iz jedne zgrade u juvelirskoj četvrti Haton garden, u kojoj su smešteni sefovi u kojima većina lokalnih juvelira drži nakit. Članovi bande, u fluorescentnim prslucima i sa kacigama, mirno su nosili vreće i gurali kante sa smećem u visokoobezbeđenu zgradu u centru Londona, a nakon dve noći posla su otišli sa sadržajem 72 sefa, čija se vrednost procenjuje na čak 60 miliona funti. List „Sandej ekspres“ navodi da su, prema izjavama svedoka, samo nekoliko sati pre pljačke u četvrti Haton garden viđeni sumnjivi muškarci iz istočne Evrope.


- Video sam dvojicu na motociklima, dok su ostali bili u kombiju. Nekoliko minuta su pažljivo posmatrali zgradu sa sefovima. Mislim da su osmatrali zgradu planirajući pljačku. Nešto mi je tu bilo sumnjivo - rekao je svedok, inače juvelir.

Detektiv Pol Džonson,  koji predvodi istragu,  izjavio je da su „pljačkaši bili veoma smeli“

Detektiv Pol Džonson, koji predvodi istragu, izjavio je da su „pljačkaši bili veoma smeli“


Policajci su došli do velikog broja snimaka bezbednosnih kamera, koji se trenutno analiziraju, saopštio je Skotland jard. Detektiv Pol Džonson, koji predvodi istragu, izjavio je da su „pljačkaši bili veoma smeli“!

- U zgradu su tog vikenda ušli dva puta: prvi put u četvrtak, 2. aprila u 20.19, da bi otišli sledećeg jutra u 8.12, a vratili su se u subotu oko 22.17 i tamo boravili do 6.44 sledećeg jutra. Otvorili su 72 od ukupno 999 sefova - rekao je on, a policija je priznala da je alarm u zgradi aktiviran malo posle ponoći 3. aprila, ali da niko nije poslat da proveri, pa je krađa otkrivena tek u utorak.
S obzirom na vrednost opljačkanog blaga, koja se procenjuje na čak 60 miliona funti, ovo je jedna od najsmelijih i najvećih pljački u novijoj britanskoj istoriji.

Za dve noći, lopovi su u Londonu uspeli  da isprazne čak 72  sefa puna dragulja

Za dve noći, lopovi su u Londonu uspeli da isprazne čak 72 sefa puna dragulja

Ko na filmu

Banda „Pink Panter“ se „proslavila“ pošto je u Londonu 1993. iz jedne juvelirnice ukrala dijamante vredne 575.000 funti i zatim ih sakrila u kutijicu sa kremom, poput kriminalaca iz filma „Povratak Pink Pantera“ iz 1974. godine. Veruje se da su mnogi članovi bande Srbi i da imaju jake veze sa kriminalcima iz Hrvatske i Crne Gore, kao i da su odgovorni za više od 100 pljački širom Evrope, u Dubaiju i Japanu.

Poslednji komentari
  • info Vreme: 13.04.2015 07:18h

    ih steta sam 60 miliona....ee jbg makar da je bilo 200 mil...pink panteri su produktivna skupina oni vrse samo dobro delo...a zapravo zaposlajvaju biroktatiju londona hehe....pogodi kosam, pera detlic!!!!!

  • veka Vreme: 14.04.2015 00:25h

    bravo majstori

  • Britanci kolonisti Vreme: 14.04.2015 09:21h

    Lepa vest

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP