Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAJVEĆI SRPSKI MONSTRUMI: MARINKO MAGDA

Srpski Džek Trbosek ubio 14 ljudi!

Autor: Danica Ćuruvija | 26.03.2013 - 08:51:00h | Komentara: 1

Zovu ga srpskim Džekom Trbosekom i serijskim ubicom natroprosečne ineteligencije i životinjskog instinkta.

Marinko Magda (50), đilkoš sa severa Bačke

Marinko Magda (50), đilkoš sa severa Bačke

Ovaj bivši legionar osuđen je na doživotnu robiju zbog 14 ubistava koje je sa svojim eskadronom smrti počinio devedesetih godina prošlog veka na severu Vojvodine i u južnoj Mađarskoj. Ubistva su počinjena iz koristoljublja, a među nedužnim je bilo i dece! Tačan broj ubijen, međutim, nikad nije utvrđen.


Marinko Magda (50) svoj krvavi pir je započeo u januaru 1994, kada je sa saučesnicima u jednoj noći ubio pet ljudi u Subotici! Masakr je tada počeo surovom likvidacijom tročlane porodice Petrić - Milana, Stane i njihovog desetogodišnjeg Daneta, a završio ubistvom bračnog para Josipa i Verice Agatić na Paliću.

Crta i kuva u zatvoru

Magda, koji je svojevremeno u francuskoj Legiji stranaca bio prvi u džudu, bavio se gimnastikom i važio je za “čoveka od gume”, u zatvoru je nabacio kilograme. U ćeliji sada crta i slika, a svoje radove naziva “kolekcijama”. Njegov advokat Slavko Petrić kaže i da dobro kuva, te da je njega tokom poslednje posete učio kako se pravi pica.

Posle četvoromesečnog rada, policija je utvrdila da je Magda, sam ili u grupi, ubio i staricu Idu Feher u okolini Subotice. Ubrzo je okrvavio ruke i u Mađarskoj, gde je 13. januara 1994. u Segedinu, u Mađarskoj, pobio četvoročlanu porodicu Balint - lokalnog poslastičara (42), njegovu suprugu od 42 godine i njihove sinove stare 10 i 16 godina!

Istraga je pokazala da je istim oružjem kojim je pobijena ova porodica ubijen i bračni par Antal i Rozalija Horvat u Kečkemetu, u Mađarskoj, kao i da je u istom mestu ubio i hrvatskog državljanina Dragutina Kujundžića, 20. decembra 1993. Na dušu mu se stavlja i smrt Edite Orošhaze u Mađarskoj.

Neke od žrtava koje  je Magda ubio

Neke od žrtava koje je Magda ubio

Magda je uhapšen je u svom stanu u Mađarskoj 1994. U Srbiji je njemu i još 11 okrivljenih suđeno u odsustvu. U Srbiji mu je izrečena smrtna kazna, a kada je ona ukinuta, kazna je preinačena na 40 godina zatvora. U Mađarskoj je u Budimpešti krajem 1995. osuđen na doživotnu robiju. Jedan od najokrutunijih ubica sa ovih prostora sada kaznu služi u najčuvanijem zatvoru u Mađarskoj, u Šatorajaujhelju, na granici sa Ukrajinom.

U zatvoru ga ne obilazi niko osim advokata Slavka Petrića, koji ga je branio pred subotičkim sudom. Majka, Srpkinja rodom iz Drvara u Bosni, umrla je ranije, a otac, Hrvat iz Subotice, preminuo je prošle godine. Davno je posetio sina u zatvoru, a on i supruga nisu verovali da je njihov sin počinio tolike zločine. Sestra i njena deca iz Subotice retko odlaze u posetu jer, kako kaže Magdin advokat, nemaju sredstva da plate put. I danas tvrdi da na svojim rukama nema krv dece.

Želi da ostatak kazne služi u Srbiji

Želi da ostatak kazne služi u Srbiji


- Gde sam ja bio, deca su ostajala - tvrdi i danas Magda, a za „Alo!“ prepričiva njegov advokat Slavko Petrić.
O optužbama Magda nije hteo da kaže ništa ni mađarskoj novinarki koja je pre desetak godina uradila sa njim intervju.
Magda je pre nekoliko godina podneo zahtev mađarskim organima da ga isporuče Srbiji, uz obrazloženje da je spreman da svedoči na sudu, to jest da se “sazna kompletna istina”.

Magdu i njegove egzekutore, koji su ratovali za “tigrove” Željka Ražnatovića Arkana, otkucao je čovek kojem je dao da se reši “škorpiona” i jednog pištolja, kojim su počinjeni zločini. Oružje je ubrzo nađeno, a uhapšena su i četiri Magdina saučesnika, koji su ispričali da ih je prevario pričom da će se odlaskom na ratište obogatiti, a da su se vratili siromašniji nego što su bili.

Skinuo lisice pred inspektorima!


“S njim smo obavljali razgovore u zatvoru u Segedinu. Sedeo je u sredini ćelije s rukama vezanim lancima. Na pitanje kako je ušao u jednu od kuća, odgovorio je: „Nemojte da me potcenjujete”, preko ruku prebacio je ćebe i posle 15 sekundi, na sveopšte zaprepašćenje, izvukao slobodne ruke”, ispričao je za medije pre dve godine Miloš Kordić, tadašnji šef Odeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u MUP-u Srbije, sada policajac u penziji.

Poslednji komentari
  • gavrilovic Vreme: 27.03.2013 11:13h

    Zasto je za nas vazno sta se dogadja sa jednim koristoljubivim maloumnikom i pljackasem kakav je bio i Raznatovic i cela njegova bulumenta?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP