Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HAPŠENJE U DOMINIKANSKOJ REPUBLICI

Srpski krijumčari pali za večerom!

Autor: M. Dudvarski | 09.06.2015 - 16:39:00h | Komentara: 0

Narko-krijumčarska grupa, u kojoj su bili i Srbi, uhapšena je u bezmalo filmskoj policijskoj akciji Američke agencije za borbu protiv droge (DEA) i dominikanskih vlasti u Santo Domingu. Tom prilikom je zaplenjeno oko 26 kilograma kokaina, a ta akcija je ponovo potvrdila nedavnu odluku svetskih policija da budu naročito koncentrisane na otkrivanje i razbijanje srpskih narko-švercerskih grupa. Nisu saopštena imena uhapšenih.

Srpski dileri  sve češće na meti latinoameričkih policija

Srpski dileri sve češće na meti latinoameričkih policija

- Pet osoba je sedelo mirno i večeralo. Iznenada je restoran preplavila policija u uniformama i civilnim odelima. Panika je nastala na sve strane. Neki od gostiju su počeli da beže iz restorana, ali ih je policija, koja je opkolila lokal, sačekivala ispred i proveravala - navode tamošnji mediji.


Jedna grupa policajaca u civilu, prenose portali, usmerila se ka stolu za kojim je sedelo pet osoba koje su mirno pre toga večerale i ni na koji način nisu pokazivale da su problematične.

- Iako je situacija bila veoma napeta, jer su policajci držali oružje upereno u petoricu muškaraca koji su sedeli za stolom, sve se mirno završilo, bez pucnjave ili tuče, a te osobe su odvedene i nisu pružale otpor - naveli su tamošnji mediji.

Kako je policija saopštila, u toj akciji je zaplenjen 25,91 kilogram kokaina, koji je bio zapakovan u 25 paketa i sakriven u kombiju koji je bio parkiran ispred restorana.

- Sumnja se da su uhapšeni pripadnici međunarodnog lanca trgovine drogom. Ta mreža je sačinjena od Dominikanca, Belgijanaca, kolumbijskih i srpskih državljana. Oni su nameravali da zaplenjeni kokain prokrijumčare u Sjedinjene Američke Države i Kanadu - stajalo je u policijskom saopštenju.

Bespoštedna borba

Nedavno hapšenje četvorice državljana Srbije u luci na ostrvu Fajal u Atlantskom okeanu, kod kojih je zaplenjeno više od tone kokaina, vrednosti oko 70 miliona evra, deo je akcije policija nekoliko država, kojima je meta prevashodno srpska kriminalna grupa, osumnjičena za krijumčarenje droge između Kariba i Evrope. Podsetimo, u luci na ostrvu Fajal, koje je u sklopu Azorskih ostrva, u Atlantskom okeanu, portugalska policija je u noći između 27. i 28. maja zaplenila 1,150 tona kokaina, koji je bio sakriven u jahti, a tom prilikom je uhapšeno pet osoba, od kojih su četvorica srpski državljani, a jedan je Nemac. Oni su stari između 29 i 54 godine. To hapšenje i zaplena je rezultat višemesečne zajedničke istrage Francuske i Velike Britanije, koje su portugalskoj policiji dale ključne informacije u vezi sa krijumčarenjem kokaina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP