Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEOBIČNA AKCIJA PROTIV BEGUNACA KOJI SE KRIJU U ŠPANSKIM LETOVALIŠTIMA

Srpski krimos maše sa bilborda na plaži!

Autor: M. Dudvarski | 09.07.2015 - 16:57:00h | Komentara: 0

Iako nije maneken, lice srpskog državljanina Danijela Dugića (35) ovog leta “krasi” bilborde širom španskih letovališta, dok mu društvo pravi još 17 njegovih “kolega” za kojima britanska i španska policija traga, budući da su osumnjičeni za širok spektar krivičnih dela - od ubistva, preko trgovine drogom, do silovanja...

Pozdrav sa plaže: Cilj je da svi zapamte njihova lica

Pozdrav sa plaže: Cilj je da svi zapamte njihova lica

Akcija Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala i organizacije “Krajmstopers” je usmerena na gradove južne Španije u kojima se, kako se veruje, krije oko 18 veoma opasnih kriminalaca za kojima traga britanska policija, dok oni mirno žive u Malagi, Puerto Banusu, Benidormu... trošeći novac zarađen činjenjem najtežih krivičnih dela.


Dugićevim saučesnicima
104 godine robije

Hrvatski državljanin Zoran Drešić (38), koji je kod sebe imao falsifikovani pasoš na ime Veljko Protić, vlasnik brodića Džejmi Grin (43) i Džon Bir (42) osuđeni su na po 24 godine zatvora, Den Pejn na 18, a Skot Bircistl na 14 godina zatvora. Danijel Dugić, kao organizator, i suorganizator Edvard Ostin do danas nisu uhapšeni.
 

- Na svakom bilbordu se može videti grupa ovih kriminalaca. Čak su angažovani i kamioneti koji na sebi imaju video-bilborde na kojima se smenjuju lica osumnjičenih, sve zajedno sa njihovim imenima, prezimenima i drugim podacima. Cilj je da svi zapamte njihova lica i da, ako ih nekim slučajem vide, odmah prijave policiji - navode u Nacionalnoj agenciji za borbu protiv kriminala.

Neko bi pomislio da će ovakav postupak izazvati revolt nevladinih organizacija zbog kršenja pretpostavke nevinosti, međutim, to je sve izostalo budući da su građani gradova u južnoj Španiji mišljenja da je bolje da osobe sa bilborda budu uhapšene, pa da dokažu svoju nevinost.

Poternice se smenjuju na video-bilbordu

Poternice se smenjuju na video-bilbordu


Inače, Danijel Dugić je optužen za organizovanje šverca 225 kilograma kokaina vrednog 65 miliona evra i sumnja se da se trenutno krije na teritoriji Španije.
- Dugić se tereti da je organizovao grupu koja je prošvercovala u Britaniju 225 kilograma kokaina izuzetno visoke čistoće, a pet osoba je zbog šverca u junu 2011. već osuđeno na ukupno 104 godine zatvora. On je od tada u bekstvu - navodi se u izveštaju britanske policije.

Brod kojim su krijumčarili drogu

Brod kojim su krijumčarili drogu


Droga je bila upakovana u 11 vodootpornih rančeva i bačena u more sa teretnog broda “MSC Oriane”, koji je putovao od Brazila do Antverpena u Belgiji. U međuvremenu, četvorica mladića isplovila su ribarskim brodićem “galwad-y-mor” do zaliva i pokupila tovar tako što su ga vezali konopcima za bove i sakrili među nanizanim, potopljenim u vodu i vezanim za čamac loncima za jastoge. Navodni ribari su potom izašli na obalu i ostavili čamac, dok su druga dvojica čekala da ga preuzmu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP