Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DOLIJAO

Srpski pljačkaš, član “Pink pantera” osuđen na šest godina zatvora!

Autor: Beta | 04.11.2014 - 17:39:00h | Komentara: 0

Član ozloglašene bande “Pink Panter”, srpkog porekla, osuđen je nepravosnažno na šest godina zatvora u pokrajinskom sudu u Klagenfurtu (austrijska pokrajina Koruška).

Kako je preneo austrijski “Klajne cajtung”, 27-godišnji Srbin je osuđen zbog pljačkaškog napada na zlataru u centru Klagenfurta marta 2013. On je priznao zločin, dok je njegov saučesnik i dalje u bekstvu. Istražitelji smatraju da je reč o članovima bande “Pink Panter”, ali za to još nema dokaza.

a

Dvojica muškaraca su ukrali nakit i satove u vrednosti od oko 150.000 evra.
Dvadesetsedmogodišnji Srbin, naoružan lažnim pištoljem, upao je u radnju, oborio na pod prodavačicu koja je bila u jednoj od sporednih prostorija, dok je drugoj naredio da otvori trezor, preteći joj pištoljem. Za to vreme, njegov 33-godišnji saučesnik, takođe Srbin, razbio je staklene vitrine i pokupio nakit.
Pobegli su na biciklima, koje su pozajmili u hotelu u kome su stanovali. Jedan prolaznik ih je slikao telefonom i tako im je policija ušla u trag.
“Klajne cajtung” prenosi da je optuženi u maju uhapšen u Nemačkoj pošto je za njim bila raspisana međunarodna poternica.
Na sudu u Klagenfurtu je izjavio da je plen prodao za 20.000 evra u trgovini za otkup zlata, ali da se više ne seća o kojoj je radnji reč. Sudiji i porotnicima je govorio o teškom detinjstvu za vreme rata, o ocu, koji je napustio porodicu, i dugovima koji su ga naterali na zločin. Na kraju se više puta izvinio zbog počinjenog zločina.
Sudija, međutim, nije poverovao u njegovu “dirljivu priču”, a ni njegovo priznanje nije uticalo na izricanje blaže kazne. On je istakao da je optuženi pretio dvema službenicama i naneo im povrede i da je akcija bila planirana i izvedena na brutalan način.
Odbrana je najavila da će se žaliti na presudu, a kako tužilac nije dao izjavu, presuda nije pravosnažna.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP