Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UMALO TRAGEDIJA U NIŠU

Srušilo se drvo na igralištu punom dece, jedan automobil potpuno uništen! (FOTO)

Autor: B.Janačković | 14.08.2013 - 16:05:00h | Komentara: 2

Samo srećom izbegnuta je velika tragedija 13.avgusta oko 18.15 časova kada se u centru Niša , u Ulici Generala Tranijea , odlomila velika grana kestena i pala na košarkaško igralište puno dece

grana

Grana koja se odlomila oštetila je samo jedan automobil:Foto/B.Janačković

Očevici kažu da je na igralištu bilo desetoro dece pa je neverovatno kako niko nije povređen, već je stradao samo jedan stari automobil na parkingu.
-Sedela sam na terasi kada se začuo tresak i dečiji vrisak. Poletela sam da vidim o čemu se radi. U sekundi mi je prošlo kroz glavu da je neko nastradao,  jer je igralište uvek puno dece iz kraja koje na njemu igraju košarku. Srećom , grana ih je promašila pa niko nije povređen. Ne smem da pomislim kako bi bilo da je drugačije. Priča se da su ljudi iz JKP ''Gorica'' dolazili da iseku grane , ali valjda neko od komšija nije hteo da pomeri kola, pa su odustali- kaže stanarka Gordana Antić.
Njen komšija Radoslav Kocić navodi da su grane ,poslednjih godina, previše narasle i otežale i da je samo bilo pitanje vremena kada će pasti.
-Ovo je strašno, moglo je da pogine neko dete na igralištu. Pre nekoliko godina su radnici zelenila sekli grane drveća da ne bi zaklanjale osvetljenje.
Trebalo je tada da skrate i grane ovog kestena. Ja sam na to upozoravao , jer mi se činilo da neće izdržati, ali su mi radnici rekli da nemaju nalog i da bez toga ne mogu da ga seku. Mogao sam da se kladim da će se nešto ovako desiti , svakog jutra sam očekivao da neka grana popusti.Moglo je svašta da bude, tu je uvek oko 10 do 20 dece, a ima i dosta prolaznika- objašnjava Kocić.

grana

Izbegnuta tragedija :Foto/B.Janačković

Slobodan Đorđević, pomoćnik direktora JKP ''Gorica'' za poslove zelenila, kaže da je ovo drvo bilo u punoj vegetaciji i da grana koja se odlomila nije bila osušena pa se nije moglo naslutiti da će pasti.
-Naši radnici, dva puta godišnje , u toku zime i leta, obilaze sve zelene površine u gradu radi uklanjanja suvih grana. Za to nam nije potreban poseban nalog, ali ako je drvo živo ,kao što je slučaj sa ovim kestenom onda se sečenje grana može obaviti samo uz nalog nadležne opštinske inspekcije- objašnjava Đorđević.

On ističe da grana koja je pala nije bila suva , niti je spoljašnjim pregledom moglo da se nasluti neko oštećenje na njoj.
-Ovakvi padovi grana se dešavaju, nije to ništa neuobičajeno. Može se desiti da grana bude zdrava pa da nešto u procesu vegetacije propadne, ali da spolja ne bude vidljivo. Postoji odgovarajući fond iz kojeg se nadoknađuju eventualne štete nastale prilikom pada grana, pa ako je u ovom slučaju neki auto oštećen , šteta može biti nadoknađena- rekao je Đorđević.
 
Poslednji komentari
  • taxista Vreme: 15.08.2013 06:07h

    Vlasniku kola ce umesto izgrebane farbe biti isplacena totalna steta u iznosu od 8.000 dinara...!

  • milomir.dv Vreme: 15.08.2013 18:04h

    Da se proveri da nije grana bila malo rasečena.Niš je poznat po smicalicama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP