Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KOSTA KOSTIĆ (81) NAĐEN MRTAV U OKOLINI KNJAŽEVCA

Starac ubijen na spavanju!

Autor: S. Božinović | 01.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Kosta Kostić (81), penzioner iz Knjaževca, ubijen je preksinoć u svojoj kući u selu Balinac, koje je 17 kilometara udaljeno od Knjaževca. Ubica ga je, kako nezvanično saznajemo u policiji, ubio na spavanju čekićem ili tupom stranom sekire.

Mesto gde je  nađen Kostić

Mesto gde je nađen Kostić | Foto: Suzana Božinović

- Po prijavi komšinice, došli smo na mesto ubistva. Telo Kostića pronašli smo na krevetu. Bilo je u lokvi krvi, lica skoro neprepoznatljivog. Pretpostavljamo da je ubijen na spavanju, jer na telu nema odbrambenih rana. Verovatno je u pitanju razbojništvo, jer je nestao novčanik žrtve. Sa nekoliko lica smo obavili informativan razgovor, istraga je u toku - saznajemo nezvanično od nadležnih.


Kostić je živeo sam, tokom zime je boravio u Knjaževcu, gde ima stan, a u selo je dolazio kada je bilo lepo vreme. Meštani su smatrali da je veoma imućan, jer je iz Knjaževca u selo uvek dolazio taksijem.

- Došla sam da pozovem Kostu na kafu, kada sam videla odškrinuta vrata. Ušla sam i umalo se nisam srušila! Sav je bio krvav. Počelo je da mi se vrti u glavi, jedva sam uspela da pozovem policiju – kaže komšinica koja je pronašla telo.

Kosta Kostić

Kosta Kostić

Meštani Balinca, uglavnom stariji, kažu da ne znaju gde je Kosta radio i kolika mu je bila penzija. Bio je udovac, a dvoje dece mu žive u okolnim selima.

- Činjenica je da je ubica sve isplanirao, jer nismo našli predmet kojim je izvršen zločin. Ubica je čekić ili sekiru, kako pretpostavljamo na osnovu izgleda rana, doneo sa sobom, i odneo nakon izvršenog zločina. Ne znamo koliko je novca bilo u novčaniku, ali činjenica je da je motiv zločina krađa – saznajemo nezvanično od nadležnih.

Ubio ženu zbog 40 evra
Radovan M. (25) iz Pančeva uhapšen je 13. novembra 2013. godine zbog sumnje da je pretukao, zadavio i opljačkao komšinicu Dragicu Radulović (78) u njenom stanu u ulici Ognjena Price u Zemunu. Sumnja se da je ubio staricu, jer je odbila da mu pozajmi novac za poklon koji je hteo da kupi devojci, kojom se oženio nekoliko dana posle zločina.
- Radovan je od Dragice više puta tražio novac, ali mu je ona uvek govorila da nema. Rekao joj je da mu trebaju pare za poklon verenici, kojom planira da se oženi, ali je ona i dalje govorila da nema novac. Na dan zločina došao je kod Dragice i ponovo tražio pare, jer je znao da je ona spremila 40 evra za majstora koji je trebalo da popravi roletne, pošto mu nije dala, on ju je ubio - ispričao je tada izvor iz istrage.

Poslednji komentari
  • sali Vreme: 01.04.2014 15:57h

    Dokle! Dokle!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP