Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGEDIJA

Starica upala u otvor lifta i poginula!

Autor: E. S. | 27.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Borislava Jovanović (89) poginula je juče oko 14.20 sati, kada je zakoračivši u otvor lifta pala u liftovsko postrojenje. Nesreća se dogodila u soliteru Rudo 3 na Konjarniku u trenutku kada su majstori za liftove radili na zameni sajle. Ceo slučaj je zabeležila sigurnosna kamera zgrade, a snimak je predat policiji.

Rudo 3

Rudo 3 | Foto: M. Jošida

Kako saznajemo, nesrećna starica, koja se vraćala iz šetnje, u prizemlju zgrade prošla je pored četiri radnika za liftove. Pošto nigde nije bilo istaknuto obaveštenje da su radovi u toku, ona je otvorila vrata prvog lifta i - zakoračila pravo u smrt!


Radnici su nesreću prijavili policiji koja je ubrzo stigla sa ekipom Hitne. Nažalost, lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Tokom uviđaja, kada je utvrđen identitet žene, policajci su obavestili njenog sina Slobodana i zamolili ga da je identifikuje. Brojni stanari u šoku su se pitali kako je žena mogla neprimećeno da prođe pored radnika i negodovali što nigde nije stajalo istaknuto obaveštenje da se vrše radovi.

Mesto nesreće: Lift u zgradi Rudo 3 na Konjarniku

Mesto nesreće: Lift u zgradi Rudo 3 na Konjarniku | Foto: M. Jošida


- Čula sam da se na snimku sve vidi - kako Borisava prolazi pored njih i zakoračuje u okno. Ne znam šta su ti ljudi mislili? Što nisu istakli neko obaveštenje, takva nesreća mogla bilo kome da se desi - rekla je jedna stanarka zgrade, dok predsednik kućnog saveta nije želeo da komentariše nesreću.

Nakon završenog uviđaja radnici koji su popravljali lift su ga isključili i na svakom spratu lepili nalepnicu da nije ispravan. Kako je saopšteno iz “Gradskog stambenog”, detalji nesreće biće poznati nakon uviđaja i tehničke inspekcije.

Mrtvozornici odnose  telo nesrećne žene

Mrtvozornici odnose telo nesrećne žene | Foto: M. Jošida


- Starija ženska osoba neovlašćeno je prošla pored radnika koji su izvodili radove na liftovskom postrojenju, zakoračila kroz otvorena vrata dok su radovi bili u toku i propala kroz okno lifta zadobivši smrtonosne povrede - navedeno je u saopštenju.

Snimak bezbednosnih kamera, koje su zabeležile nesrećnu, prosleđen je nadležnim službama radi utvrđivanja svih okolnosti.
“Gradsko stambeno” je uputilo najdublje saučešće porodici nastradale i apelovalo na Beograđane da nikako ne pristupaju neovlašćeno liftovima dok su radovi u toku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP