Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POSLE TRI DANA POTRAGE U RECI KARAŠ U BANATSKOJ SUBOTICI NAĐENO TELO NESTALOG DEČAKA

Stefan se udavio, brat izmislio otmicu!

Autor: V. Vašalić- J. Paunović - M. Dudvarski | 16.06.2015 - 08:06:00h | Komentara: 0

Stefan Ilić (12), čiji je leš nakon tri dana potrage otkriven u reci Karaš u Banatskoj Subotici, na leđima je imao povredu od udarca, a obdukcija je pokazala da je smrt nastala utapanjem, saznaje „Alo!“. Njegovo telo nije bilo vezano, a na majici je imao veliku poderotinu. Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, maloletni Uroš je priznao je da je izmislio bratovu otmicu.

Njegovo telo nije bilo  vezano, a na majici je  imao veliku poderotinu

Njegovo telo nije bilo vezano, a na majici je imao veliku poderotinu | Foto: RAS

Utvrđuje se da li je Uroš ovu priču plasirao iz straha ili je hteo da prikrije svoja prava saznanja o Stefanovoj smrti. Dok nam je majka Gordana Ilić objašnjavala kako ne shvata zbog čega bi neko oteo njenog Stefana Ilića (12), Uroš, koji je bio i jedini svedok navodne otmice, saopštio je kako je komšija Jova Grujić video telo u reci. Plač i jauci ostale dece prolomili su se kroz dvorište i tako okončali potragu za nesrećnim dečakom koga je tri dana tražila cela Srbija.

Jovo Grujić

Jovo Grujić

 

Našao ga komšija

Telo dečaka je u kanalu pronašao juče u popodnevnim časovima meštanin Jovo Grujić.
- Vodio sam goveda na ispašu. S obzirom da je bilo toplo, odlučio sam da se okupam i osvežim, pa sam ušao u Karaš. Na dva metra od mene plutalo je telo na stomaku, zakačeno za granje. Odmah sam znao da je u pitanju Stefan. Prepoznao sam ga po zelenoj majici koju je nosio - ispričao je Grujić za “Alo!”.
Telo dečaka su ronici, zatim, izvukli iz vode na mestu koje je svega 300 metara udaljeno od porodične kuće Ilića u Banatskoj Subotici, gse du živeli poslednjih godinu dana.

- Mama, mama! Sad je video deda Jova, neko ga je bacio u Karaš. Njih trojicu. Deda Jova ga je vid’o! Sad ga neko bacio u Karaš! - plačući je rekao mali Uroš, dok je otac pokušavao da ga ućutka.

Majka je uznevereno pitala: „Ko, ko, ko je ga je video?“, a otac Stevan Gagić ga je pogladio po licu kao da hoće da ga ućutka ili uteši. Svega nekoliko minuta pre toga roditelji nestalog dečaka su pričali da ne shvataju zašto je mali Stefan otet, a jedini svedok navodne otmice, devetogodišnji Uroš, opisivao je napadače kao trojicu muškaraca od kojih je jedan “imao tetovažu zmaja na levoj ruci”.

Iako je policija od samo početka sumnjala u Uroševu priču nije bilo dovoljno dokaza da se utvrdi da li je on lagao ili ne, a samim tim i motiv laži nije mogao da se utvrdi. Prema rečima našeg sagovornika timu psihologa MUP je bilo sumnjiv iskaz Uroša budući da im je dečak ispričao pojedine detalje o otmičarima koje je bilo gotovo ne moguće da zna.

Menjao verzije o nestanku brata: Uroš (9)

Menjao verzije o nestanku brata: Uroš (9)

 

- Svaki sledeći put kada su ga oni ispitivali Uroš je ponavljao: „Pronađite mi brata“ i dodavao neki novi detalj, pa je čitava priča uskoro postala filmska. Međutim, policiju je bunilo što je na osnovu njegovih izjava, kao, recimo, da su otmičari vozili crnog “punta“ i da vozač tog automobila ima istetoviranog zmaja na ruci zaista pronašla takvog čoveka, koji je zaustavljen oko 2 časa ujutru, a u “puntu” je vozio dečaka koji je izgledao kao Stefan - kaže naš sagovornik.

Ronioci izvukli  telo dečaka 300  metara od kuće

Ronioci izvukli telo dečaka 300 metara od kuće | Foto: Rajko Ristić


On dodaje da se dodatnom analizom utvrdilo da Uroš ima koeficijent inteligencije oko 150, što ga čini visoko inteligentnim detetom.
- Zapravo on je osobe koje je video ili poznavao opisivao kao otmičare, a pod uticajem raznih filmova i serija celu priču o otmici zapakovao u jedan dobar triler - naveo je izvor “Alo!”.

Plutao u  blizini obale

Plutao u blizini obale | Foto: Rajko Ristić


Veliki broj ljudi okupio se vrlo brzo oko kuće, pa je policija zabranila ulazak, a iz dvorišta dopirao je plač dece, koja su povremeno ilazila do komšijskih kuća. Vrlo brzo, otac Stevan odveden je do reke gde su već bili pripadnici policije, Žandarmerije i tužilaštva, a nešto kasnije stigao je i kombi pogrebnog preduzeća.
- Stefan je bio divno dete i jako mi je teško zbog svega. Tog dana sam ja pozvala policiju i bila sam prva koja je od Uroša čula da je otet. A evo sad zovem Hitnu pomoć da pomognu njegovoj sestri Ivani, kojoj je pozlilo kada je čula da joj je brat mrtav, priča komšinica Anđelka Ivanov, koja ima samo reči hvale za nastradalog Stefana.

Gordana Ilić

Gordana Ilić

Stevan Gagić

Stevan Gagić

 

Za nesrećno nastaradalog Stefana Ilića (12) svi u Banatskoj Subotici imaju samo reči hvale. Pamte ga kao dobrog,vrednog i poštenog dečaka. Oko 17 sati policija je odvezla roditelje dečaka i brata Uroša u policiju.
Stefan je bio jedan od sedmoro dece Gordane Ilić i Stevana Gagića.

Stefanović: Otmice nije bilo


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je malo verovatno da je otmice uopšte bilo, komentarišući slučaj tragično stradalog Stefana Ilića.
- Istragu je otežalo to što policija od Stefanovog brata Uroša nije dobila tačne informacije u vezi sa otmicom. Današnji pronalazak tela u reci nedaleko od mesta gde se navodno desila otmica promenio je pravac istrage. U ovom trenutku je malo verovatno da je otmice uopšte bilo - rekao je Stefanović.
On je rekao da, nažalost, istragu otežava to što je jedini očevidac bio devetogodišnji brat nastradalog dečaka koji je prijavio nestanak, kao i da istragu ograničava to što je reč o maloletniku.

Čudno mi je što ga nisam video


U neverici su bili svi okupljeni, a većina njih tri dana je pokušavala da shvati šta se to dogodilo sa Stefanom.
- Tek kada je javljeno da je Stefan nestao počeo sam da razmišljam o tome kako mi je bilo čudno što toga jutra nisam video Stefana. Za sve ovo vreme to je bio jedan jedini put da nije on doterao ovce na jutarnju mužu, već je to uradio mlađi Uroš, seća se Sava Mirosavljev, čije je ovce čuvala ova porodica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP