Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POTVRĐENO PISANJE ALO!

Stefanović: Istražujemo prodaju NIS!

Autor: Ekipa Alo! | 12.08.2014 - 14:00:00h | Komentara: 0

„Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović formirao je specijalni istražni tim koji će ispitati sve činjenice i okolnosti vezane za privatizaciju Naftne industrije Srbije“, saopštio je juče Biro za saradnju s medijima kabineta ministra policije, čime je potvrđeno pisanje „Alo!“.

Rešio da zavede red: Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović | Foto: N. Marković

Ministar policije saopštio da
je formirao specijalni istražni
tim koji će ispitati privatizaciju Naftne industrije
Srbije

Podsetimo, „Alo!“ je juče ekskluzivno objavio da je policija pokrenula istragu o realizaciji energetskog sporazuma Srbije i Rusije iz 2008. godine, uključujući i prodaju većinskog paketa akcija NIS-a ruskom „Gaspromnjeftu“, kao i da će u sklopu te istrage krajem ove ili početkom sledeće nedelje među prvima biti saslušani Borko Stefanović, potpredsednik Demokratske stranke, i Dušan Bajatović, potpredsednik Socijalističke partije Srbije i aktuelni direktor „Srbijagasa“.

Zbog učešća u postizanju sporazuma koji je, prema rečima izvora „Alo!“ iz istrage, bio štetan po Srbiju, posle Stefanovića i Bajatovića najverovatnije će biti saslušan i tadašnji premijer Mirko Cvetković, a naš sagovornik nije isključio ni mogućnost da iskaz u policiji daju i Cvetkovićev prethodnik Vojislav Koštunica, kao i tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić.

Borko i Dule u policiji

 

SNS upire prstom u DS!

U nizu saopštenja koja su ovih dana razmenile SNS i DS u vezi s ugovorima o privatizaciji pojedinih preduzeća, naprednjaci su naveli da više nemaju pitanje u vezi s ugovorom koji su Borko Stefanović i Bojan Pajtić pravili sa NIS-om jer će im, kako kažu, odgovor dati državni organi.

Stefanović je u decembru 2008. bio šef pregovaračkog tima Vlade Srbije, a Bajatović član tog tela tokom završne faze pregovora o detaljima sprovođenja sva tri dela energetskog sporazumu Srbije i Rusije, koji su u januaru iste godine potpisali Tadić i Koštunica, tadašnji predsednik i premijer Srbije. Taj sporazum podrazumevao je prodaju 51 odsto akcija NIS-a ruskom „Gaspromnjeftu” za 400 miliona evra (uz obavezu ruske strane da investira 547 miliona evra, što je i učinjeno u predviđenom roku), izgradnju gasovoda „Južni tok” kroz Srbiju i izgradnju skladišta gasa u Banatskom Dvoru.
Srpski pregovarački tim tada je, prema rečima izvora „Alo!”, sa ruskom stranom ugovorio aranžman koji je izuzetno nepovoljan po Srbiju i eksploataciju njenih prirodnih resursa.

Borko Stefanović je potvrdio za „Alo!” da će se odazvati pozivu na saslušanje, a na pitanje da li i dalje misli da je energetski sporazum sa Rusijom bio koristan za Srbiju, odgovorio je potvrdno i pozvao se na činjenicu da je sve značajne elemente sporazuma, uključujući i cenu NIS-a, ugovorio tadašnji državni vrh Srbije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP