Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEMAC ZADOBIO TEŠKA OŠTEĆENJA MOZGA!

Stefanović naredio intenzivnu istragu: Uhapsićemo napadače na nemačkog državnjanina!

Autor: Tanjug | 13.09.2014 - 14:39:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najstrože je osudio napad i naredio intenzivnu istragu povodom prebijanja nemačkog državljanina D.H. (27) koji je rano jutros na Zelenom vencu zadobio je teške telesne povrede. Pripadnici LGBT zajednice organizovali su protestnu šetnju kojoj se priključio i nemački ambasador Hajnc Vilhelm.

Upoznaću Ljajića  sa onim što po zakonu  može da zna:  Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Goran Srdanov

 

Strani državljanin, koji je u Beograd došao radi učešća na konferenciji o pravima LGBT populacije, noćas je oko 3.00 sata u tuči u Brankovoj ulici zadobio teške povrede, operisan je u Urgentnom centru Srbije i njegovo zdravstveno stanje još je teško, izjavio je Tanjugu pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove Dušan Jovanović.
Mladić je u Urgentni centar dovezen sa teškim povredama glave i telesnim povredama, a imao je krvarenja u moždanim ovojnicama, naveo je Jovanović.
Ministar Stefanović je rekao da da je naredio intezivnu istragu kako bi se počinoci ovog događaja što pre priveli pravdi i da je pored beogradske policije uključio u istragu i iskusne profesionalce Uprave kriminalističke policije

On je poručio da se neće dozvoliti da se ovakvi događaji dešavaju nekažnjeno.

- U našu zemlju i u naš Beograd dobrodošli su svi stranci i ljudi koji donose dobru volju, pozitivnu energiju i svoj novac. Nećemo dozvoliti da se ovakve stvari događaju nekažnjeno i, kao i što smo i do sada uhapsili počinioce najtežih krivičnih dela, isto tako ćemo uhapsiti i napadače na nemačkog državnjanina - poručio je ministar.

Učesnici dvodnevne konferencije "Budućnost pripada nama -LGBT prava na putu ka pristupanju EU" organizovali su danas protestnu šetnju, kojoj se priključio i ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm.

Ambasador je rekao da ga je zvao ministar policije Nebojša Stefanović i da mu je rekao da je zbog ovog slučaja veoma uznemiren i da mu je žao, kao i da je ovo najteže delo u poslednje dve godine.
Vilhelm je rekao i da veruje da će Vlada Srbije i policija uraditi sve na rasvetljavanju ovog slučaja i da se počinilac što pre nađe.

On je na vanrednoj konferenciji pred početak šetnje LGBT organizacija rekao da se ne zna tačno pozadina ovog dela i da li je prethodno došlo do svadje i zašto je počinilac to uradio.

"Ako je tačno da je napadač rekao da ne želi strance u Srbiji, delo dobija novu dimenziju ksenofobije i mora da se posmatra u drugačijem svetlu", naglasio je ambasador Nemačke.

On je dodao da je od ministra Nebojše Stefanovića dobio uverenja da će policija uraditi sve da se ovo delo što pre rasvetli, a počinilac uhapsi.
"Stefanović mi je rekao da je ovo najteže delo u poslednje tri godine kao i da su na tom mestu postavljene kamere, što će policiji olakšati rad", rekao je ambasador.

Učesnici protesta su krenuli od hotela "Metropol" gde je konferencija pa do Skupštine Srbije a na putu su se zadržali 15-ak minuta na platou ispred Gradske skupštine.

Protestna šetnja protekla je bez incidenata.

Predstavnica LABRIS-a Jovanka Todorović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekla da se incident dogodio noćas između dva i tri sata u Brankovoj ulici, da je teško povređen nemački državljanin i da je dvodnevna konferencija do daljnjeg otkazana.

"Njegovo stanje je kritično, znamo da ima teška oštećenja mozga", rekla je Todorović i dodala da je imala poziv ministra policije Stefanovića, da se radi na rasvetljavanju ovog slučaja i da je uključena i kriminalistička policija.
Jake policijske snage obezbeđuju dvodnevni skup i oni pratile su učesnike protesta do Skupštine i nazad.

Predstavnica LABRIS-a Dragoslava Barzut rekla je ispred Skupštine grada da je protestni skup poruka institucijama da treba da rade svoj posao i da "uhvate zločince".

"Želim Beograd u kome su svi dobrodošli, u kome nema straha pri izlasku na ulice", rekal je ona i pozvala Beogradjane da se priključe Paradi ponosa zakazanoj za 28. septembar.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić najoštrije je osudila napad na stranog LGBT aktivistu koji se prošle noći dogodio u centru Beograda i izrazila očekivanje da nadležni organi odlučno reaguju i da napadači budu hitno privedeni i najstrože kažnjeni.

"Skandalozno je da je čovek koji je u Srbiju došao kako bi na konferenciji o LGBT pravima učestvovao u promovisanju ideja tolerancije, poštovanja različitosti i nenasilja, doživeo da bude tako brutalno pretučen da se lekari sada bore za njegov život", navodi se u saopštenju poverenice Nevene Petrušić.

Ona je ocenila d aje nedopustivo da se dve nedelje uoči zakazane Parade ponosa, kao i prethodnih godina, iznova počne sa stvaranjem atmosfere straha u kojoj vladaju pretnje i nasilje.

"Ničija bezbednost ne sme biti ugrožena i država je dužna da zaštiti osnovna ljudska prava i slobode", poručila je poverenica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP