Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MARKO MILIĆEV STIŽE IZ KINE

Stefanović: Obećanje ispunjeno! Lukin ubica večeras u Beogradu! U roku od 48 sati kod sudije!

Autor: Beta | 07.09.2014 - 17:59:00h | Komentara: 1

Marko Milićev, koji je uhapšen u Kini i za kojim je policija tragala zbog ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu, biće večeras izručen Srbiji, najavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Marko Milićev

Marko Milićev | Foto: MUP

Stefanović je za Radio-televiziju Srbije rekao da očekuje da Marko Milićev na Aerodrom "Nikola Tesla" sleti oko 22.30.

Ministar je istakao da je ovim ispunjeno obećanje gradjanima Srbije i najavio da će Milićev odmah po dolasku biti predat nadležnim organima.

Milićev će najpre biti i sproveden u Sedmo odeljenje Uprave kriminalističke policije radi utvrđivanja identiteta.


Milićev je ranije osuđivan u Srbiji i policija poseduje njegove podatke i otiske prstiju tako da se očekuje da ta procedura bude brzo okončana.


Nakon toga, trebalo bi da bude sproveden u Okružni zatvor u Beogradu i u roku od 48 sati od hapšenja (na aerodromu) priveden kod sudije za prethodni postupak.


Zakon nalaže da se pred sudijom izjasni o tome gde i zašto se skrivao, nakon čega će biti odlučeno da li će rešenje o pritvoru ostati na snazi.


Milićevu je pritvor određen 19. avgusta kada je za njim raspisana i Interpolova poternica jer je bio u bekstvu, po kojoj je 29. avgusta uhapšen u Kini.


Prema zakonskoj proceduri, Milićev će u najkraćem roku biti saslsusan u Trećem osnovnom tužilaštvu koje vodi istragu protiv njega i njegovih pomagača, koji su mu pomogli da se krije 15 dana u Beogradu nakon nesreće 25. jula.

On se sumnjiči da je 25. jula oborio i usmrtio Luku Jovanovića (21) iz Beograda i od tad je bio u bekstvu. Uhapšen je u Kini.


Milićev je osumnjičen da je, nakon što je svojim autom “katrimen” usmrtio Jovanovića, sa prijateljima pobegao sa lica mesta, a 15 dana kasnije i iz zemlje.


Nesreća na Brankovom mostu se dogodila kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila “lada” i kad su izašli da ga preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo “mini kantrimen”.
Vozač “kantrimena” nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru. Kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je Brankovom mostu, na mestu gde mu je sin ubijen.


Bežao preko pola sveta

Milićev je bio u bekstvu, pošto je napustio Srbiju 10. avgusta letom za Istambul u 12,25 sati sa svojim pasošem.

Poternica je bila raspisana na dva imena Marko Milićev i Marko Marković pošto se sumnja da koristi i stari pasoš na prezime Marković, čiji je nestanak prijavio prošlog septembra a potom promenio prezime. Pretpostavlja se da je odatle pobegao za Kinu.

Luka Jovanović (21)

Luka Jovanović (21)

Srbija i Kina nemaju ugovor o ekstradiciji, potvrđeno u Ministarstvu pravde za Tanjug ali će se u svakom slučaju tražiti njegovo izručenje iz te zemlje radi vođenja krivičnog postupka.


Milićev se tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnim nesreći.

Ranije danas otac Luke Jovanovića, Bojan Jovanović saslušan je u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu koje vodi istragu protiv osumnjičenih u tom slučaju i pridružio se krivičnom gonjenju protiv njih.

Poslednji komentari
  • lo Vreme: 07.09.2014 18:32h

    stize smrad

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP