Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠENA SVA TROJICA NAPADAČA

Stefanović obišao povređenog državljanina Nemačke

Autor: Agencije | 13.09.2014 - 18:45:00h | Komentara: 4

Tri osobe koje su prisustvovale tuči u kojoj je povređen nemački državljanin večeras su privedene, saznaje Tanjug. Tuča u kojoj je napadnut nemački državljanin D.H. (27), koji je u Beograd došao radi učešća na konferenciji o pravima LGBG populacije, dogodila se prošle noći oko 3.00 sata u Brankovoj ulici.

Teško podneo Tijaninu smrt: Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Aleksandar Levajković


Stefanović je novinarima rekao da se očekuje da on kaže imena i druge dvojice koji su bili u tom momentu na tom mestu.

"Napadači su uhapšeni u dva grada u Srbiji i trenutno se nalaze u rukama policije", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Za svu trojicu uhapšenih određeno je zadržavanje, javio je dopisnik "Blica".


Kako je ranije rekao, radi se i na snimcima odnosno analizi tih snimaka koji prikazuju incident na kojima se vide detalji tuče ali taj prvi snimak nije dovoljan da bi se identifikovali učesnici.

Nemački ambasador Hajnc Vilhelm izrazio je nadu u puni oporavak nemačkog državljanina.

- On je za sada dobro, ali je teško prognozirati njegovo zdravsteno stanje, važno je da se probudio i da mu je stanje pozitivno – rekao je ambasador

On je rekao da je obišao povređenog mladića pre nekoliko sati, da je bio budan i da je sa njim razgovarao i da mu je on rekao da se ne seća šta se prošle noći dogodilo.

Stefanović je, sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i ambasadorom Nemačke u Srbiji Hajncom Vilhelmom obišao povređenog mladića u Urgentnom centru.

Stefanović je rekao da se trenutno ispituje uloga uhapšenog u ovom događaju i da li može da identifikuje druge dve osobe koje su učestvovale u napadu:

"Uradili smo detaljnu analizu svih kamera koje se nalaze u neposrednoj blizini i do kraja dana ćemo imati potpuno precizno šta se vidi na tim snimcima", naglasio je ministar Stefanović i istakao da će policija učiniti sve da u kratkom roku pronađe počinice.

Ministar je poručio da se ubuduće neće tolerisati niti trpeti ovakvi incidenti i da će uslediti brza i energična reakcija policije prema svakome po pokuša da se poigra zakonima zemlje.

"Policija neće ostati nema u zaštiti svih građana, kako naših, tako i iz inostranstva koji ovde dođu sa dobrom energijom, dobrom verom da provedu vreme u našoj zemlji", rekao je Stefanović.

On je upozorio da je time što je pretučen nemački državljanin naneta velika šteta po imidž naše zemlje i da je poslata jako loša poruka onima koji žele da dođu u Srbiju.

Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm se tokom obraćanja medijima zahvalio ministru Stefanoviću na tome što je odmah naložio urgentnu policijsku istragu i što je ona već dala neke rezultate, kako bi napadači bili uhvaćeni i privedeni pravdi, saopštio je MUP Srbije.

Poslednji komentari
  • stef Vreme: 13.09.2014 21:05h

    Vazno da je on njega obisao, a ne pisete sta mu je dao da nam oprosti :) jadna si zemljo moja, jedan ministar iso na noge nekom tamo...

  • miloš Vreme: 13.09.2014 23:07h

    Da li Stefanović uopšte zna šta treba da radi? Sigurno je da se ponaša kao Dačić, tj. obavlja funkciju portparola ministra unutrašnjih poslova.

  • СЕНОВИЋ Vreme: 14.09.2014 07:30h

    Е, тешко нама, са њима.

  • Istina Vreme: 15.09.2014 13:49h

    dajte ljudi molim vas više,pišite kako treba. kakvi napadači? čemu naslovi trojica napadača? čemu pitam vas,danima po medijima napadate dva momka koji nisu ni pipnuli nemca,čak šta više ostali su tu da pomognu. optužiti lepo samo majmuncinu koja ga je udarila. vi kao da ne gledate snimak. dajte molim vas uozbiljite se. toliko

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP