Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJA NA VISINI ZADATKA

Stefanović: Pronađen dron, albanska strana planirala nerede!

Autor: Telegraf.rs | 16.10.2014 - 09:23:00h | Komentara: 5

"Ako Albanija misli da su evropske vrednosti, vrednosti takozvane „Velike Albanije“ onda Republika Srbija ni po koju cenu ne može da ih deli, zato smatram da oni nisu dovoljno zrela država da se priključi evropskoj porodici"

Skidanje drona na utakmici Srbija - Albanija

Skidanje drona na utakmici Srbija - Albanija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je pronađen dron kojim je zastava takozvane Velike Albanije spuštena na stadion tokom utakmice reprezentacija Srbije i Albanija i da istraga pokazuje da plan albanske strane bio da izazovu nerede:

– Sve činjenice u vezi sa istragom političke provokacije i isticanja zastave na fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije ukazuje da je isključivi krivac albanska strana koja je time želela da isprovocira srpske navijače.

Stefanović je još naveo:

– Očigledno je da im je plan bio da izazovu nerede na stadionu. Izjave čelnika albanske Vlade ukazuju da su znali da se takva provokacija sprema, jer oni u potpunosti opravdavaju ponašanje svih lica koja su u tome učestvovala.

On je istakao da Albanija očigledno još nije spremna da se priključi evropskoj porodici država:

– Ako Albanija misli da su evropske vrednosti, vrednosti takozvane „Velike Albanije“ onda Republika Srbija ni po koju cenu ne može da ih deli, zato smatram da oni nisu dovoljno zrela država da se priključi evropskoj porodici.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao i da je policija pronašla dron koji će biti upućen na veštačenje kako bi se odredio proizvođač, kao i gde je kupljen, saopštio je MUP, ali nije potvrdio lokaciju koju je objavio „Kurir“, tj. da je bespilotna letelica pronađena u Pančevu.

„Kurir“ je objavio i da je osoba kod koje je nađen dron privedena i da je trenutno na saslušanju u policiji.

Stefanović je naglasio i da će MUP dostaviti kompletan izveštaj nadležnom tužilaštvu nakon čega će državni organi odrediti dalje korake, precizira se u saopštenju.

Poslednji komentari
  • WEST Vreme: 16.10.2014 10:31h

    E, sada da se pritegne taj covek kodkoga je nadjen dron, i da javno i jasno kaze ko mu je naredio ili dao dron. Mada je utakmica pre poletanja drona, bile prekinuta zbog petardi i bacanje na teren i gadjenja albanskih fudbalera tvdim predmetima na terenu, onda nepostovanje albanske himne, uzvici sprskih navijaca za ubistvo albanaca,upad i napad navijaca na albasnke fudbalere, su bitni i pravi razlozi prekida utakmice. Dron moze da sluzi samo kao farsa, jer svi navijaci mogu slobodno da nose zastave svojih drzava na svim utakmicama kda igraju reprezentacije, ali i da casnio navijaju.

  • Enko Vreme: 16.10.2014 11:33h

    Zašto je priveden i što je na saslušanju, stvarno mi nije jasno. Pokušavam biti objektivan. Brate mili vrednost 300-400€ koliko kažu da košta pala s neba, dotrčao uzeo i otišao. U čijem vlasništvu je letelica, pa su mu je oteli?

  • Haos Vreme: 16.10.2014 13:21h

    Svi su drugi krivi,samo mi ne! Zato sto tako razmišljamo,zato nam se događaju ovakve i slicne stvari!

  • kako bre Vreme: 16.10.2014 14:32h

    pronadjen?, pa sta je ovo u travi na stadionu sta se imalo pronalaziti kad im je bilo u rukama, nije valjda da im je iz ruku odletelo to sokocalo.

  • Meho Vreme: 17.10.2014 13:14h

    Gospodine Ministre, zar je tebi vazan dron. a sta je sa obezbedjenjem stadiona, predsedniak drzave, zastita igraca, gostujuce ekipe, omalovazavanje himne albanije, gadjanje albanskih igraca za vrijeme utakmice, uzvikivanje fasistickih parola, UBIJ SIPTARE. zar za vas kao ministra, ovo nije vazno iako kvari sliku o Srbiji, ko ste vi da svojim ne-djelovanjem zatvarate vrata evrointegraciji srpskog naroda nacionalistickim zamaglivanjem nesposobnosti da organizujete i obezbedite odvijanje jedne medjunarodne utakmice, otkud kamenje na stadion, otkud Bogdanov na teren, otkud to da obezbedjenje ulazi na teren i tuce igrace, mislim da u interesu srbije i srpskog naroda, trebate podnijet iostavku i napokon dozvolite da SRBIJA KRENE NAPRED.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP