Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PORUČUJE MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Stefanović: Slučaj Beko rešavamo sigurno

Autor: Tanjug | 04.01.2015 - 21:35:00h | Komentara: 2

Slučaj napada na Milana Beka biće rešen, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, istakavši da je cilj da policija pokaže da je ozbiljna i sposobna i da građani osete bezbednost na ulicama.

Naložio istragu: Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Dušan Milenković

Stefanović je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da ne bi želeo da donosi ocene o istrazi napada na Milana Beka, jer će to biti rezultat istrage, ali je istakao da insistira na odgovornosti.

"Ne bih se izjašnjavao o detaljima, ali nemojte da imate dilemu da ćemo slučaj rešiti", naglasio je Stefanović.

Kada je reč o stanju u policiji, Stefanović je rekao da je podneto više od 150 krivičnih prijava protiv policijskih službenika i napomenuo da je reč o različitim oblastima kriminala.

"Hoćemo da pokažemo da je policija ozbiljna i sposobna i da građani mogu da osete bezbednost na ulicama", istakao je Stefanović.

Kako je rekao, cilj je povratak policije u zajednicu, da ljudi znaju policajca i da mogu da mu se obrate.

Govoreći o novom zakonu o policiji, Stefanović je objasnio da se na njemu radi već nekoliko meseci.

"Ono što imamo kao radni nacrt uputićemo na javnu raspravu. Ne brzamo, već želimo da pokažemo da nam je bezbednost građana na prvom mestu", rekao je ministar Stefanović.

On je podsetio na dva policajca kojima je nedavno uručio priznanja za neverovatnu hrabrost koju su pokazali, koji bi, kako je naveo, trebalo da budu primeri kako se napreduje.

MInistar je objasnio da u velikim sistemima uvek postoji vrsta otpora, jer su ti sistemi po prirodi tromi, ali je istakao da to neće biti prepreka reformama.

Stefanović se osvrnuo i na reforme koje sprovodi Vlada, navodeći da povećanje broja zaposlenih pokazuju relevantni podaci i statistike.

"Imamo ozbiljne napore i u policiji i u državi i mislim da Vlada predvođena premijerom Vučićem zna šta radi", naveo je Stefanović.

Kada je reč o smanjenju broja zaposlenih u javnom sektoru, Stefanović je objasnio da se radi, pre svega, o prirodnom odlivu i istakao značaj privatnog sektora.

"Vlada je dovela ozbiljne kompanije koje ovde rade, pokazala je da ozbiljno i napornim radom može da poveća broj zaposlenih i da istovremeno polako smanjuje broj zaposlenih u javnom sektoru", zaključio je Stefanović.

Poslednji komentari
  • misho Vreme: 05.01.2015 08:33h

    jes da otkrivanje traje dugo,ali to iz razloga jer su u pitanju amateri.a u koju se to mišju rupu sakrio director veljović-koji je jedini,po zakonu ovlašćen da daje izjave o radu/neradu policije

  • Aleksa Vreme: 05.01.2015 10:46h

    Ocekujem skoro resavanje slucaja Beko!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP