Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISTRAGA U TOKU

Stefanović: Tragamo za ubicama braće Bitići

Autor: Tanjug | 05.06.2015 - 11:34:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se iskreno nada da će novi dokazi i ozbiljniji rad i policije i tužilaštva doprineti da se dođe do počinioca zločina u slučaju braće Bitići.

Transparentno: Nebojša  Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: MUP

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da ne može da saopšti više detalja da ne bi ugrozio tok istrage, ali je istakao da je u prethodnim istragama bilo manjkavosti.

- U prethodnim istragama je bilo manjkavosti, bilo da je reč o veštačenju naoružnja, bilo da nisu uzimana u obzir svedočenja, uvrštavanje novih svedoka, mogućnost veštačenja log-ofova sa baznih stanica mobilne telefonije koje ukazuju na prisustvo odredjenih ljudi za koje se nije smatralo da su bili prisutni, ili nije utvrdjeno da su bili prisutni, a sada bazna stanica kaže drugačije - rekao je Stefanović.

- Ne mogu da govorim detaljnije da ne bih ugrozio tok istrage, ali se iskreno nadam da će novi dokazi i jedan ozbiljniji rad i policije i tužilaštva dovesti do toga da počinioci budu otkriveni - kazao je Stefanović.

Braća Agron, Mehmet i Ili (Ylli) Bitići, koji su kao pripadnici takozvane "Atlantske brigade" borili na Kosovu u redovima OVK, ubijeni su u julu 1999. godine, a njihova tela su pronadjena 2001. godine u masovnoj grobnici u Petrovom selu kod Kladova.
Tokom dvogodišnje istrage Tužilaštvo za ratne zločine sarađivalo je na tom slučaju sa Federalnim istražnim biroom SAD, zbog toga što su braća Bitići bili američki državljani.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP