Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

GRAD OBEZBEDIO DONACIJE

Stefanović u poseti PU Smederevo!

Autor: J. Petrović-Paunović | 04.03.2015 - 16:38:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, u Gradskoj upravi Smederevo, prisustvovao je uručenju donacije, koju je grad Smederevo donirao Policijskoj upravi u tom gradu, u vidu dva vozila, čamca i računarske opreme, što će, po rečima ministra, olakšati rad policije na terenu, učiniti je efikasnijom, a time povećati bezbednost građana.

Nebojša Stefanović u poseti PU Smederevo

Nebojša Stefanović u poseti PU Smederevo | Foto: Arhiva

Pored zapošljavanja, novih radnih mesta, ogromnih napora koje Vlada Republike Srbije i premijer ulažu u vaskrsenje ekonomije ove zemlje, jedan od prioriteta Vlade je bezbednost i sigurnost građana, istakao je Stefanović u Skupštini grada Smederevo.

- Ova donacija je izuzetno značajna jer je jedan od izazova, sa kojima se suočava Policijska uprava Smederevo, krijumčarenje robe i krađe koje se dešavaju na Dunavu. Adekvatna tehnička opremljenost biće od prvorazrednog značaja za suzbijanje ove vrste kriminala - naglasio je ministar.
Prema rečima ministra Stefanovića, Ministarstvo unutrašnjih poslova radi na velikomprojektu u vezi sa video nadzorom, ali bez lokalnih samouprava, bilo da je reč o manjim opštinama ili gradovima, veliki i neprobojan sigurnosni sistem ne može biti u potpunosti napravljen.
Video nadzor je izuzetno važan kako po pitanju bezbednosti saobraćaja, tako i za prevenciju i razotkrivanje svih vidova kriminala. Ministar Stefanović je, sa saradnicima, obišao i Policijsku upravu Smederevo.

Stefanović sa policajcima iz Smedereva

Stefanović sa policajcima iz Smedereva | Foto: Arhiva

Govoreći o stanju bezbednosti u Smederevu, ministar Stefanović je ocenio da ljudi u ovoj policijskoj upravi odgovorno i ozbiljno rade svoj posao i da je u prethodnoj godini smanjen broj krivičnih dela počinjenih na teritoriji Policijske uprave Smederevo, a da je smanjeni broj poginulih u saobraćajnim nesrećama sa 29 na 17.

- To je izvanredan napredak, ali nećemo biti zadovoljni dok taj broj ne bude nula i dok građani ne budu maksimalno bezbedni- rekao je Stefanović.
Ministar je istakao i da načelnike policijskih uprava na tom mestu drže rezultati i da su oni, za njega, jedino merilo.
- Moraće svi mnogo više da se trude, da ulažu mnogo više napora, kako bi osigurali bezbedno okruženje i zaslužili poverenje građana - istakao je Stefanović.
On je rekao da će se, po usvajanju novog Zakona o policiji, vratiti sektorski način rada policije kroz patrolne delatnosti, kako bi svaki građanin znao svog policajca u ulici, mesnoj zajednici i kvartu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP