Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MONSTRUM PUŠTEN NA SLOBODU

Štenci cvileli dok
ih je ubijao lopatom!

Autor: Jelena Petrović | 23.11.2012 - 19:49:00h | Komentara: 41

Zemunska policija privela je danas Vujicu K. (43) zbog sumnje da je u Zemunu prekjuče ubio četiri šteneta, potvrđeno je za “Alo!” u MUP-u Srbije. Nakon saslušanja u policiji i kod istražnog sudije on je pušten da se brani sa slobode.

Ubijeni štenci

Tomislav Krantić pokazuje mesto na kome je monstrum lopatom ubio štenad | Foto: Željko Šafar

“Uzeo je lopatu iz čista mira i otišao do tezge gde su u kartonskoj kutiji bili štenci - njih šest. Vadio je jedno po jedno i lopatom tukao po glavi nasred pijace. Niko nije smeo da mu priđe. Krv je pljuštala svuda unaokolo. Monstrum je na kraju četiri šteneta bacio preko ograde van pijace”, objašnjava prodavačica zemunske buvlje pijace koja je gledala kako Vujica K. (43) ubija štenad.


Jedini ko je imao snage da ceo slučaj prijavi policiji i da se suprotstavi monstrumu je Tomislav Krantić iz Zemuna. On je pozvao i veterinare, koji su odneli mrtve životinje.

- Nisam mogao da verujem svojim očima kada sam ih video da leže krvavi. Glave su im bile izlupane. Uzeo sam telefon i sve slikao i kasnije podneo krivični prijavu. Štenad je komšija ubijao naočigled 20 ljudi. Niko ništa nije smeo da kaže, svi su ćutali jer su ga znali kao opasnog čoveka sa navodno kriminalnim dosijeom - objašnjava Krantić.

„Krv je pljuštala svuda unaokolo. Monstrum je
mrtvu štenad bacio
preko ograde van pijace”,
kaže prodavačica

Šestoro štenadi u nedelju po podne na pijacu u Zemunu doneo je S. Č. jer nema ko da vodi o njima računa. Povremeno dolazi u Srbiju i mislio je da će ih neko uzeti ili bar hraniti. Prema priči njegovog sinovca, pre nekoliko dana se pokajao što ih je odneo i poželeo da ih vrati, ali ipak nije otišao. Male pse koji su bili pod tezgom i spavali u kutiji hranili su svi zaposleni i prolaznici. Međutim, Vujicu su u četvrtak po podne nečim iziritirali i iz obližnjeg restorana uzeo je lopatu. Rukama je vadio jedno, pa drugo i lopatom lupao po glavi. Cvileli su štenci, ali su samo dva uspela da pobegnu. Zaposleni na pijaci kažu da psići od juče ne izlaze iz zaklona - ne jedu i ne piju, verovatno uplašeni onim što su videli.

Ubijeni štenci

Preživelo štene | Foto: Željko Šafar

Prema rečima naših sagovornika, privedeni Vujica se i posle najmostruoznijeg čina sledećeg jutra pojavio na zemunskoj pijaci. Najnormalnije se ponašao i čak popio rakiju. Oko 13 sati policija ga je privela na informativni razgovor i sa sobom ponela krvavu lopatu kojom su štenad ubijena.

Niko od ljudi koji održavaju pijacu nije uspeo ni juče da spere krv od ubijenih štenadi. Prštala je krv po okolnim tezgama i na monstruma podsećala sve koji su tuda prolazili.

Upozoravamo da sadržaj fotografija može biti uznemirujući:

Usmrćeni štenci

Monstruozan čin | Foto: Tomislav Krantić

Usmrćeni štenci

Usmrćeno štene | Foto: Tomislav Krantić

Usmrćeni štenci

Lopatom ubio bespomoćne pse | Foto: Tomislav Krantić    

Preti mu godinu dana zatvora!
Inače, Vujica K. je osumnjičen za krivično delo ubijanja i mučenja životinja, koje je prvi put uvedeno u naš pravni sistem 1. januara 2006, i on može biti osuđen do godinu dana zatvora.
Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu osudio je letos Obrada Pivića iz Veselinovca kod Valjeva na tri meseca zatvora jer je ubio svoja četiri psa koja su mu zaklala jagnje. Pivić je prvostepenom presudom suda u Valjevu bio osuđen na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana. Iznerviran zbog toga što su mu psi zaklali jagnje, Pivić je motikom ubio tri psa, dok je četvrtog držao za noge i udarao ga o betonske stepenice dok ga nije usmrtio. Potom je pse i zaklano jagnje bacio u Kolubaru.

Povezane vesti:

Poslednji komentari
  • misa tumbas Vreme: 23.11.2012 20:06h

    e sad huligani sa utakmica ispraznite svoju negativnu energiju na Vujici pa da svi budemo mirni i kolko tolko zadovoljni....stoka

  • Laura Vreme: 23.11.2012 20:26h

    ovo je strašno. ja ovog čovjeka nebih osudila na godinu nego na dvadeset godina zatvora.

  • Vox Vreme: 23.11.2012 21:19h

    Pa šta ako je ubio štence, pišete kao da je ubio čoveka! Ružno je i bolesno sa njegove strane, ali to su ipak samo džukele! Zašto je ubijanje kerova zločin, a recimo klanje prasića normalna stvar? A ustanovljeno je da su svinje isto toliko ako ne i više inteligentne od pasa?

  • mili Vreme: 24.11.2012 00:01h

    Mrvica se ukakila od straha :( tuga, ovog monstruma treba skloniti sa ulice dok ne ubije neko dete.

  • Branko Vreme: 24.11.2012 00:19h

    I komšijine ovce su užasno blejale dok su i h klali napušterni psi.sto ovaca su prošle godine zaklali divlji kerovi u mom selu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP