Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ODRŽAN ŠESTOMESEČNI POMEN UBIJENIM U VELIKOJ IVANČI

„Strašno je kao i prvog dana!“

Autor: D. ĆURUVIJA | 06.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

„Što ubi ovo dete, šta mu je ono krivo? Zašto nije ubio nekog starijeg?“, pitali su se juče pored grobova rođaci petoro pobijenih Despotovića, koje je u svom krvavom piru 9. aprila ubio Ljubiša Bogdanović (60), u Velikoj Ivanči kod Mladenovca.

Tuga za najmilijima ne prestaje

Tuga za najmilijima ne prestaje | Foto: Emil Čonkić

U mukloj tišini i uz jecaje rodbine i prijatelja, juče je u Velikoj Ivanči, na Zadušnice, održan šestomesečni pomen za 13 ubijenih, koje iz pištolja ubio njihov rođak i komšija Ljubiša Bogdanović.


Grob Mijailovića  posetili rođaci

Grob Mijailovića posetili rođaci | Foto: Emil Čonkić

Na grobu malenog Davida Depotovića (2) stoji statua belog anđela sa krilima, traktor i plišani meda, a na spomeniku, u obliku srca, između fotografija roditelja Gorana (24) i majke Jovane (21), smeši se njegovo nedužno lice. Odmah do njih su grobnice Davidovog deda Mikaila (61) i bake Milene (61).


Mukla tišina i jecaji na pomenu ubijenim

Mukla tišina i jecaji na pomenu ubijenim | Foto: Emil Čonkić

„Tuđa vam ruka uskrati pravo na život. Nije zadrhtala ni pred milim licem našeg malog Davida. Otišli ste, a tek je trebalo da živite!

Šok i tuga ne prestaju

Šok i tuga ne prestaju | Foto: Emil Čonkić

Život vam nestade u trenutku, ali sećanje na vas ostaje zauvek. Vreme koje prolazi nikad neće doneti zaborav nama koji vas volimo. Da je naša ljubav mogla da vas spasi, večno bi živeli anđeli naši!”, napisali su na poleđini spomenika rođaci ubijenih Despotovića.


Na grobu malog Davida stoji kip belog anđela, plišani meda i traktor

Na grobu malog Davida stoji kip belog anđela, plišani meda i traktor | Foto: Emil Čonkić

- Strašno je i tužno kao i prvog dana - rekla je za „Alo“ Jelena Ranđić Ignjatović, sestričina ubijenog Miloša Ješića (48) i njegove majke Ljubine (67), koja je došla na njegov grob sa rođacima iz Srbije i Austrije.


Rodbina pala na grob Miloša Ješića

Rodbina pala na grob Miloša Ješića | Foto: Emil Čonkić

Pomen ubijenima juče su dale i porodice ubijene Dragane (50) i Danice Stekić (78), bračnog para Velimira (79) i Olge Mijailović (76).

Jelena Ranđić

Jelena Ranđić

„Za Ivanču svi su čuli, tu se zločin dogodio, tog aprilskog tužnog jutra. Ubica je poranio s oružjem i mnoge kuće zatvorio“, napisano je na grobovima ubijene Dragane i Danice Stekić.

„Ne daj Bože, ovakvog zla nikome”

Pre svih na grob svog sina Branka (42) i svekrve Dobrile (83), koje je Ljubiša prve pobio, sa ćerkama i rođacima došla je, ali je prva i otišla Javorka Bogdanović (60), žena masovnog ubice, koja je za „Alo!“ izjavila da ni danas ne zna zbog čega je njen muž počinio masakr.

Javorka Bogdanović

Javorka Bogdanović | Foto: Rajko Ristić

- Verujte i danas tražim odgovor, ali ne mogu da ga nađem. Osuđujem ga, ali mislim da je to bolest uradila. Nikad nije išao kod psihijatra, a na lekarskom pregledu u firmi je bilo sve u redu. Kunem se u grob mog mrtvog sina da se nismo svađali pre zločina. Bilo je čarki sa sinom oko posla, ali ne ljutih. Govorio je da se ženi, ali ga nije terao. Ljubiša je bio dobar prema svima u selu.

Ljubiša Bogdanović

Ljubiša Bogdanović | Foto: FoNet / EPA

Bio je profesor za poljoprivredu za sve njih. Nije trebao da ubije svog sina, malo dete i komšije. Vraćam film i pitam se zašto je to uradio, ali mislim da je on istinu odneo sa sobom u grob. Ne daj Bože, ni u snu nekom ovakvo zlo, a kamoli da ga doživi. Da mogu, odmah bih sutra legla u grob pored moga sina da mi nije mojih ćerki i unuka - izjavila je za „Alo!“ Javorka, koja je sinu podigla spomenik na kojem je uklesana njegova velika fotografija i njegov omiljeni automobil „golf“.

Sestra na grobu Branka Bogdanovića

Sestra na grobu Branka Bogdanovića | Foto: Emil Čonkić

Javorka kaže da će svog supruga najverovatnije sahraniti na groblju Lešće u Beogradu, gde se još uvek čuva njegova urna. „A, šta ću? On je otac moje dece, za koje je ceo život radio“, kaže ona.

Poslednji komentari
  • vanja Vreme: 06.10.2013 10:25h

    I ova Javorka ista kao monstrum tj njen muz.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP