Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NIJE IMAO PARE ZA SAHRANU

STRAVIČNO: Četiri meseca spavao pored mrtve majke!

Autor: A. N. - J. P. | 24.01.2015 - 20:30:00h | Komentara: 1

Novica S. (60) iz sela Sikole kod Negotina je više od četiri meseca u kući držao telo svoje mrtve majke Desanke Gačić (77), saznaje „Alo!“.

Kuća strave

Kuća strave

On je majku obukao i stavio je u krevet u njenoj sobi. Novica se najnormalnije ponašao tih dana, išao po selu, pričao sa ljudima, spremao ručak i spavao u sobi u kojoj je bilo telo njegove preminule majke! Kako saznajemo, Desankin sin je u policiji rekao da nije imao novca da je sahrani. Inače, prema saznanjima „Alo!“, Novica S. ima teške psihičke probleme.


Sahranjena na seoskom
groblju


„Čuli smo da je baka sahranjena u sredu na seoskom groblju. Verovatno je to sve opština platila. Jadna žena, šta je doživela, da istruli u toj kući, koju je kućila mnogo godina“, priča komšija M. N. iz ovog negotinskog sela.

Pošto više meseci nisu viđali Desanku, komšije su se zabrinule i njen nestanak su prijavile policiji. U Desankinu kuću je odmah otišla ekipa policije, zajedno sa lekarom Hitne službe, a prizor koji su zatekli u kući bio je više nego užasan.

- U krevetu u kojem je starica najverovatnije i preminula zatekli smo samo kostur. Nije bilo tragova nasilne smrti – rekla nam je mrtvozornica Aleksandra Paunović.

Na kosturu su se nazirali tragovi odeće koju je starica imala na sebi i prostirke kojom je bila prekrivena. Nikome još nije jasno kako je u kući u kojoj se prethodnih meseci raspadalo telo boravio njen sin.

Novica S. (60) rekao da nije imao  novca da pokopa majku. U krevetu  u kojem je starica najverovatnije  i preminula nađen samo k

Novica S. (60) rekao da nije imao novca da pokopa majku. U krevetu u kojem je starica najverovatnije i preminula nađen samo kostur | Foto: Masanori Jošida

 
- Smrad je bio u celoj kući, koja je toliko trošna da samo što se nije srušila. Krevet na kojem je ležala starica počeo je da truli od tela koje se na njemu raspadalo. Verovatno bi se proces raspadanja tela ubrzao da se u sobi ložilo - dodaje naš sagovornik blizak istrazi.

Nesrećna starica živela je u kući sama sa šezdesetogodišnjim sinom. Zanimljivo je što staričin sin od trenutka njene smrti nije podizao majčinu penziju. Porodica Gačić, kako saznajemo, nije bila korisnik socijalne pomoći.

- Nismo je viđali tokom zime. Znali smo da nema kuda da ode, ali opet, sve smo se nadali da ćemo je sresti. Otkad su je pronašli, nema ni sina. Niko ne zna kuda je otišao. Pričaju ljudi da je imao psihičkih problema, ali on nikoga nije dirao. Kažu da je umrla prirodnom smrću - priča jedna od komšinica nesrećne žene.
Da starice nema primetio je i seoski poštar. Međutim, to ga nije navelo da slučaj prijavi policiji.

- Nije njegov posao da ispituje gde su ljudi. Nema on šta da priča za novine. Sve tražite preko naše službe za informisanje - kratko nam je rekla njegova koleginica i dodala da je on na terenu i da pozovemo kasnije.
Selo Sikole, u opštini Negotin, ima oko 800 žitelja. Ni najstariji meštani ne pamte da je neko skrivao smrt svog bližnjeg.

| Foto: Masanori Jošida

Leševe sakrivali zbog penzije i bolesti!

- Nedelju dana je četrdesetogodišnji muškarac iz beogradskog naselja Višnjica, na Slanačkom putu 97, pre dve godine živeo pored svoje mrtve majke. Leš je pronađen jer su susedi u večernjim časovima prijavili nesnosan smrad u jednom od stanova i pozvali policiju. Sin se u stanu ponašao potpuno normalno. Svakoga dana je išao na posao i obavljao svoje obaveze, kao da se ništa ne dešava. Pripadnici MUP su, uz duže opiranje i konstantnu viku, priveli muškarca, a zatim ga odvezli u bolnicu „Laza Lazarević“ na posmatranje.
- Beživotno telo Delke Takov (80) policija je pre tri godine pronašla u porodičnoj kući u Pirotu. Ona je živela sa sinom Draganom (51), koji ju je, nakon što je umrla prirodnom smrću, umotao u ćebe i mesecima čuvao u krevetu pored svog, misleći da spava.
- Zoran Petrović (45) iz Ćuprije je pre osam godina sedam meseci u podrumu vikendice u Majuru kod Jagodine držao telo svoje umrle majke Olge i za to vreme primao njenu penziju. Petrović je svom bratu od tetke priznao da je majčino telo ostavio u vikendici u Majuru.

Poslednji komentari
  • Aca Vreme: 25.01.2015 00:28h

    Naslov nije dobar. Imao je para za sahranu, ali nije imao mozga!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP