Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ŠTA NAM SE OVO DEŠAVA?!

STRAVIČNO: Lomili kosti svojoj bebi!

Autor: Goran Jevremović | 03.11.2014 - 18:16:00h | Komentara: 3

Lekari, policija i socijalni radnici plakali su kada je šestomesečna muška beba iz Slatine kod Jagodine primljena u petak u jagodinsku bolnicu sa znacima lomljenja kostiju, prebijanja i seksualnog zlostavljanja, kaže izvor „Alo!“. Majka (17) i otac (47) su se branili rečima da je beba sama pala i zadobila povrede ruke i po telu.

Dete iz Slatine primljeno u petak u jagodinsku bolnicu

Dete iz Slatine primljeno u petak u jagodinsku bolnicu | Foto: Goran Jevremović

- Sumnja se da je majka zlostavljala bebu jer je lekarima pričala da ga je tukla kada plače. Beba i majka smešteni u bolnicu, ali dete je odvojeno od majke u drugu prostoriju. Lekari, socijalni radnici i policija su plakali i povraćali kada su slušali majčine izgovore, a mnogo ih je uznemirala njena ravnodušnsot prema detetu i odsustvo emocija - priča izvor „Alo!“.

Pre dva meseca, beba je bila u bolnici zbog preloma butne kosti i to je bilo sumnjivo lekarima i ukazalo na zlostavljanje jer se roditelji uzastopno pojavljuju sa sličnim provredama bebe. Postoji sumnja da je bebin život ugrožen i da su nebrigom nanete povrede.

Pre dva meseca, beba je bila u bolnici zbog preloma butne kosti

Pre dva meseca, beba je bila u bolnici zbog preloma butne kosti

Zdravstvena inspekcija: Prelomi i hematomi !

Tim povodom oglasilo se i Ministarstvo zdravlja. U saopštenju zdravstvene inspekcije Odseka Niš navodi se da je "utvrđeno je da je beba dovedena dana 31.10.2014. zbog alergijskih promena na koži, te da su tokom pregleda uočeni su vidljivi hematomi ispod desnog oka i desne ušne školjke. Zbog sumnje da je beba namerno povređena, upućena je na konsultativne specijalističke preglede."

U izveštaju radiologa navode se i stara povreda nadlaktične kosti, kao i teža pokretljivost desne ruke zbog preloma desne nadlaktice.

U izveštaju neurologa dijagnostikovan je stari hematom po glavi bez preloma kosti glave.


U sačinjenoj informaciji predmetno nadležni zdravstveni inspektor konstatuje da su nadležni zdravstveni radnici evidentirali podatke o zanemarivanju i zlostavljanju preko postojećeg obrasca - Protokol zanemarivanja i zlostavljanja dece, koji se koristi u Opštoj bolnici Jagodina, na osnovu čega je poslato obaveštenje za nadležnu Policijsku upravu i nadležni Centar za socijalni rad u Jagodini, radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti.

Poslednji komentari
  • jasmina Vreme: 03.11.2014 19:39h

    jbm ti vlast! oduzeti dete! zar bi im ga iko normalan vratio?

  • Zakon Vreme: 03.11.2014 19:56h

    Ja bi uzela motku i ubila bih ih od batina, i bog daje budalama decu!

  • Nole Vreme: 03.11.2014 22:03h

    Molim i preklinjem drzavu bananu Srbiju, da vrati smrtnu kaznu za ovakve monstrume! Za ime Boga, kako je moguce da se ovakve stvari dogode maloj bebi, koja nikome zlo nije ucinila??????uzasno!!!! Ja sam zgrozen ovakvim ljudima, za njih je robija kao odlazak na izlet! VRATITE SMRTNU KAZNU!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP