Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BEOGRADSKI HANIBAL LEKTOR!

STRAVIČNO: Robijaš kašikom klao stražara!

Autor: Jelena Paunović | 13.08.2013 - 22:21:00h | Komentara: 5

Psihijatrijski bolesnik R. I. (39), poreklom iz Avganistana, koji se nalazi u zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici u Beogradu, kašikom je prerezao vrat stražaru ove ustanove, ekskluzivno saznaje „Alo!“. Povređeni zatvorski čuvar odmah je prevezen u bolnicu i nalazi se van životne opasnosti.

Zabrana

 - Nemio događaj se dogodio u kupatilu zatvorske bolnice oko dva sata posle ponoći. Stražar je kao i svakog prethodnog dana obilazio sve prostorije. Mislio je da nikoga nema u kupatilu, međutim, iza vrata se sakrio zatvorenik. Bukvalno je iznenadio stražara i zabio mu kašiku u vrat. Ko zna šta bi još bilo da u pomoć povređenom kolegi nisu dotrčali ostali čuvari i savladali pobesnelog Avganistanca - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Pritvorska jedinica u Centralnom zatvoru

Avganistanac je stražara sačekao sakriven iza vrata kupatila | Foto: Saša Maričić

 Kako „Alo!“ saznaje, R. I. je nekoliko dana pre napada ručno oštrio kašiku kako bi bila oštra i lakše prodrla u meso. 
- U zatvorskoj bolnici se nalazi zbog ranije počinjenog ubistva i tu je nekoliko godina. Njemu je određena mera obaveznog psihijatrijskog nadzora. Po svemu sudeći, zbog svoje bolesti dobio je napad i možda bi, da nije napao stražara, uradio to sa nekim od ostalih zatvorenika. On je bukvalno kao zver vrebao iza vrata svoju žrtvu - dodaje naš sagovornik.
Prema rečima našeg izvora, povređeni čuvar je uspeo da odgurne pomahitalog Avganistanca i da dozove kolege u pomoć. Kada su ga videli, oni nisu mogli da veruju svojim očima - u vratu njihovog kolege bila je rana, a tek kada su primetili krvavu kašiku na podu, obuzeo ih je strah.
- Avganistanac je u zatvorskoj bolnici već duže vreme. Nije do sada pravio nikakve probleme i gotovo da niko nije mogao da veruje da se tako nešto dogodilo. Boravio je u sobi sa ostalim zatvorenicima i niko se nije žalio na njega. Posle ovog incidenta upućen je u zasebnu prostoriju i narednih dana biće podvrgnut novim lekarskim analizama - priča naš sagovornik.
Od ovog incidenta osuđenika R. I. iz Avganistana u zatvorskoj bolnici su ga prozvali Hanibalom Lektorom zbog načina na koji je hteo da ubije zatvorskog čuvara.

Entoni Hopkins je  glumio ljudoždera   Hanibala Lektora u  filmu „Kad jaganjci utihnu“

Entoni Hopkins je glumio ljudoždera Hanibala Lektora u filmu „Kad jaganjci utihnu“

Ko je pravi Hanibal Lektor

Alfredo Bali Trevino, meksički gej lekar koji je iseckao svog ljubavnika, poslužio je kao inspiracija Tomasu Harisu, piscu i scenaristi, za lik doktora Hanibala Lektora, mračnog psihijatra i serijskog ubice. Haris je lekara sreo u državnom zatvoru u meksičkoj državi Nuevo Leon dok je kao novinar radio na priči o mentalnom bolesniku koji je osuđen na smrt zbog ubistva tri osobe. Haris je Trevina, koga je zvao „doktor Salazar“ i čiji identitet nije želeo da otkrije, sreo daleke 1963. On je služio kaznu od 20 godina robije zbog brutalnog ubistva svog ljubavnika Hezusa Kastilja. On je Kastilju prerezao vrat skalpelom, a telo isekao na delove i sahranio. Hanibal Lektor je lik u više filmova: „Kad jaganjci utihnu“, „Hanibalovo odrastanje“ „Crveni zmaj“ i „Hanibal“. U svim filmovima ovaj lik tumačio je Entoni Hopkins, osim u filmu „Hanibalovo odrastanje“, gde ga je tumačio Gaspard Ilijel.

Balkanski Hanibal iz Dubice!

Goran Kotaran, masovni ubica iz Dubice u Bosni i Hercegovini, osuđen 2006. je na 16 godina robije, a kaznu izdržava u KPZ Foča. Prava je opasnost za sve u svojoj okolini, te su ga prozvali Hanibal Lektor. 
Plaše ga se svi redom, od ostalih osuđenika, preko čuvara, do običnih ljudi koji dođu u posetu. Sam je u ćeliji, a zbog bezbednosti ostalih zatvorenika i okolne ćelije su prazne. Gotovo pola hodnika je izolovano zbog njega. Monstrum iz Dubice, kako ga zovu, retko kad kontaktira s ostalim zatvorenicima, a stražari koji ga čuvaju maksimalno su oprezni i spremni na sve. Imaju naredbu da, ukoliko bilo šta pokuša, pucaju u njega. Zatvorenici pričaju da su ubistva za koja je osuđen samo deo onoga što je učinio.     
Poslednji komentari
  • Melina Vreme: 13.08.2013 23:08h

    Pa koliko ja vidim da on i nije toliko bolestan , nego je krvolocan .....Dr neka mu malo da vislju dozu za smirenje......Ili ga vratiti u Avganistan pa tamo neka kolje svoje ....a ne nase ljude...

  • Dartker Vreme: 13.08.2013 23:22h

    Tog trebe shunkom tuci do smrti

  • md Vreme: 14.08.2013 08:27h

    pa kako 16 god ovaj iz dubice ,ako je tako opasan po okolinu koliko treba postenih da strada da bi ga dozivotno zatvorili

  • s mile Vreme: 14.08.2013 08:48h

    Mogu zamisliti sta mu je sve radio taj strazar kad se taj napaceni covjek odlucio na ovaj ocajnicki korak

  • s mile Vreme: 14.08.2013 08:52h

    ovdje ocigledno treba da intervenise Medjunarodni crveni krst jer se sigurno provodi tortura nad bolesnicima

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP