Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RADNICA VRTIĆA U ČAČKU POD ISTRAGOM

STRAVIČNO: Vaspitačica terala dečaka (4) na oralni seks!

Autor: Vladimir Nikitović | 28.04.2015 - 20:00:00h | Komentara: 5

Vaspitačica jednog čačanskog obdaništa, stara između 40 i 50 godina, sumnjiči se da je seksualno zlostavljala četvorogodišnjeg dečaka iz grupe u vrtiću za koju je nadležna! Nakon što su dečakovi roditelji prijavili događaj upravi Predškolske ustanove „Radost“, vaspitačica je suspendovana, a slučaj su preuzeli policija i tužilaštvo.

Čak je i nacrtao šta mu se  sve dešavalo: Dečak je istu priču ispričao stručnom timu

Čak je i nacrtao šta mu se sve dešavalo: Dečak je istu priču ispričao stručnom timu

Navodni pedofilski ispad dogodio se tokom rekreativne nastave na Zlatiboru, pre nešto više od mesec dana, a dečak je sve prijavio roditeljima. Kako „Alo!“ saznaje, nekoliko dana posle povratka sa planine, dečak je svoju majku pitao koji ona ima polni organ. Pošto mu je odgovorila, mališan je izjavio da i njegova vaspitačica ima isti i „da je sve video i probao i da je mnogo ružno“. Istu priču dečak je ispričao i pred ocem, nakon čega su roditelji rešili da ono što su čuli prijave direktoru i psiholozima vrtića.


Negirala optužbe


Roditelji zlostavljanog mališana dali su izjave u policiji, a slučaj je preuzelo tužilaštvo koje će u daljem postupku utvrditi da li u slučaju ima elemenata krivičnog dela. Kako saznajemo, vaspitačica je prilikom saslušanja negirala sve optužbe i tom prilikom joj nije određen pritvor.

- Dok su druga deca spavala tokom dnevog odmora, vaspitačica ga je odvela u kupatilo, skinula se i privukla dečakovu glavicu ka svom međunožju i terala ga da je oralno zadovoljava. Dečak je sve to podrobno objasnio, rekavši da više nikada ne želi to da radi - preneo nam je izvor uključen u ovaj slučaj.

Pošto psiholozi u Predškolskoj ustanovi nisu mogli da dođu ni do kakvog zaključka, direktorka PU „Radost“ Vera Jovanović je roditeljima i detetu zakazala razgovor sa kliničkim psihologom Doma zdravlja, kome je prisustvovala i načelnica dečjeg dispanzera. Pred svim sagovornicima, dečak je ponovio svaki detalj nemilog događaja. Čak je i detaljno nacrtao ono što je u tom trenutku video.

Stručni tim Dečjeg dispanzera sačinio je izveštaj o ovom događaju i poslao ga u Predškolsku ustanovu „Radost“, uz ocenu da se, po svemu sudeći, radi o seksualnom zlostavljanju i da o svemu treba obavestiti policiju. Posebno se ističe da je pred svim kompetentnim sagovornicima, u četiri odvojene seanse, dečak ponovio svaki detalj neprijatne situacije.

- Slučaj smo prijavili policiji, a vaspitačica V. Š. suspendovana je do okončanja postupka. Osim toga, protiv nje je u okviru ustanove pokrenut disciplinski postupak. Roditelji čak nisu želeli da terete vaspitačicu, već su samo tražili premeštaj deteta u drugi vrtić. Međutim, shvatila sam da je stvar veoma delikatna i ozbiljna i obavestila sam nadležne organe, jer želimo da se sazna kompletna istina - kaže za „Alo!“ Vera Jovanović, direktorka PU „Radost“.
Poslednji komentari
  • gag Vreme: 28.04.2015 19:49h

    gde je taj vrtic da se ja upisdm

  • Dragan Vreme: 28.04.2015 22:17h

    Nemojte da bude i ova vest da bi se samo novine kupovale.

  • Mala Vreme: 28.04.2015 22:26h

    Tuga....Za ovakve slucajeve treba uvesti elektricnu stolicu...Kao i za silovanja...pa se nece dogadjati takve gadosti!!!!!!!!!!!

  • nedjo Vreme: 29.04.2015 00:04h

    mogla da se javi meni,rado bih joj ucinio

  • cacak Vreme: 29.04.2015 07:29h

    Vaspitacica je prosla poligraf...sto znaci da postoji mogucnost da nije istina da je bilo seksualnog zlostavljanja

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP