Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

REAKCIJE OCA STRADALOG DEČAKA (13) NA ODLUKU SUDIJA

Sud nagrađuje pijance koji izazovu nesreću!

Autor: E. Sadiku | 14.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

- Stvarno mi nije jasna odluka Apelacionog suda u vezi sa trenerom karatea Dalibora Topića, šta tu ima da im bude nejasno. Utvrđeno je da je pod uticajem alkohola vozio traktor sa prikolicom, gde su bila deca.

Aleksandar  i Aleksa Panća

Aleksandar i Aleksa Panća

Tada je nastradao moj sin Aleksa Panća (13), a petoro dece je povređeno. I ovako je u nepravosnažnoj presudi kažnjen na tri i po godine zbog nesreće u kojoj je nastradao moj sin, a dvoje druge dece su ostali invalidi - za „Alo!“ kaže otac nastradalog dečaka Aleksandar Panća.


- Sada je Apelacioni sud ukinuo tu presudu, jer ne vidi povezanost alkoholisanosti, kao uzročne veze, sa ugrožavanjem javnog saobraćaja, odnosno uzročne veze između dejstva alkohola na okrivljenog i povezanosti s nesrećom. Umesto da čovek bude osuđen na maksimalnu kaznu, čini mi se da se sve radi kako bi on dobio minimalnu kaznu ili eventualno bio oslobođen odgovornosti. Čini mi se da sud gleda da nagradi osobe koje pijane naprave neku nesreću, umesto da ih kazni za primer, kako nekom drugom ne bi palo na pamet da sedne pijan za volan. Sada ovako ispada da im izreknu male kazne, pa se nakon žalbi ta kazna još više smanji - kaže Aleksandar.
On dodaje da je svestan da mu nikakva kazna neće vratiti sina, ali bio bi bar spokojan da se zadovolji pravda.

Dalibor Topić

Dalibor Topić


- Znam da mi ništa ne može vratiti sina, ali bio bi spokojniji ukoliko krivac bude kažnjen. Znate li vi da ja kad god zatvorim oči imam sliku mrtvog sina iz mrtvačnice. Pokušavamo da idemo dalje, ali se ponavljanjem ovog slučaja konstantno otvaraju rane na mojoj duši. Paradoks u svemu ovome je što se ja borim za pravdu, a taj trener još uvek radi sa decom. On i dalje deci drži treninge, kao da se ništa nije dogodilo. Postavljam pitanje, šta ako se opet dogodi, ne dao Bog nešto slično, ko će onda biti odgovoran - kaže Aleksandar Panća.

Nesreća se dogodila 7. jula 2011. u blizini Žagubice, gde su deca iz Karate kluba „Japan“ bila s trenerom. Kobnog dana bili su na izletu, s kojeg ih je trener vraćao u traktorskoj prikolici. U jednom trenutku, prikolica u kojoj su bili mališani prevrnula se i Aleksa Panća je poginuo, a petoro dece je povređeno. Tada je utvrđeno da je trener Dalibor Topić imao 0,88 promila alkohola u krvi.
Poslednji komentari
  • Ivan Vreme: 15.03.2014 14:27h

    Zna se sta je po sredi - korupcija. Sto se svi pravimo ludi? Svakome ovo moze da se dogodi! Da je otac platio da ga zatvore kako dolikuje, zatvorili bi ga. Jos je izgubio sina, jos treba da placa sudijama da rade svoj posao, Jel tako prepostene sudije?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP