Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PEŠAK PRELAZIO ULICU VAN OBELEŽENOG PRELAZA

Sud objasnio oslobađanje Petre Cvijić: Pokojnik kriv što je pregažen!

Autor: Blic | 21.01.2014 - 07:59:00h | Komentara: 12

Saobraćajnu nesreću u kojoj je voditeljka RTS pregazila Slobodana Bajića (73) skrivio je pokojnik, piše u presudi sudije Prvog suda Olivere Đurić.

Neraspoložena došla na suđenje - Petra Cvijić

Petra Cvijić | Foto: Emil Čonkić

 

Voditeljka je 20. decembra pred Prvim sudom u Beogradu oslobođena optužnice kojom je bila okrivljena za smrt Bajića, kog je automobilom udarila 9. januara 2012. u Žarkovu. U obrazloženju presude sudija Đurić je istakla da je Bajić udaren sedam metara ispred pešačkog prelaza.

Vasiljka: Petra me nije zvala

Vasiljka Bajić

Vasiljka Bajić, udovica, kaže da je razočarana presudom.

- Kako je moguće da je moj suprug kriv što je poginuo? Ne verujem da se ovo dešava. Šokiram se svaki put - razočarana je Vasiljka.
Tvrdi da je laž da joj se Petra javila, a kamoli posetila.
- Nisam doživela da mi se ljudski izvini što mi je suprug nastradao. Nije mi izjavila saučešće. Zato u sudu prevrće očima kada ja dajem izjavu da on nije prelazio ulicu van pešačkog. Okreće glavu od mene kada se sretnemo u Palati pravde. Volela bih da me je barem jednom

- Sud je na osnovu dva veštačenja utvrdio da je u momentu udarca pešaka brzina automobila bila oko 50 kilometra na čas i da nije bilo prekoračenja. Okrivljena nije bila u mogućnosti da izbegne sudar sa pešakom i zaustavi automobil. Ona je od trenutka kada ga je uočila imala 13,9 metara za zaustavljanje pre udarca, a pri toj brzini bilo joj je potrebno 33,2 metra da ukoči - piše u obrazloženju.
Na suđenju su predočene dve varijante: voditeljka je tvrdila da je Bajić iznenada izašao na kolovoz iza autobusa koji je ušao u stanicu. U drugoj, po tužilaštvu, autobusa nije bilo i Cvijićeva je imala vremena da ukoči.
- Odbrana Petre Cvijić nije opovrgnuta nijednim dokazom. Usaglašena je sa izjavama svedoka, putnika u njenom vozilu, Ljiljane i Miroslava Gligorijevića. Odbrana okrivljene nije dovedena u pitanje ni iskazom svedoka Radiše Nedeljkovića, koji se ne seća da je video autobus. Nije dokazano da se nesreća dogodila na način opisan u optužnici i nema dokaza da Cvijićeva nije obratila pažnju na pešaka. Nepostojanje autobusa nije dokazano - piše u presudi.
Saobraćajnu nesreću je, prema presudi, izazvao pešak Slobodan Bajić.
- Pešak je započeo prelaženje kolovoza van pešačkog prelaza, u trenutku kada za to nisu postojali uslovi, odnosno u trenutku kada optužena Petra Cvijić nije mogla da ga uoči od zadnjeg dela autobusa. Nema dokaza da je optužena na bilo koji način prekršila Zakon i izazvala nesreću - zaključak je presude.
Poslednji komentari
  • avvf2002 Vreme: 21.01.2014 08:15h

    Ovo je vrhunac korupcije u nassem drusstvu. Brzina, procenjeni zaustani put, daljina odbacivanja pessaka, svi ti elementi u rukama advokatske mafije sluzze za oslobadjanje pojedinih pripadnika "tzv" elite. Nazzalost. Ovo je za svaku osudu. Naime, za brzinu od 50 (km/h) zaustavni put je 14.05 (m), a zaustavni put od 33.6 (m) odgovara brzini od 77.29 (km/h). Te relacije zna svaki brucoss na Saobracajnom fakultetu. Osim pravosudnih elemenata. Pobogu!

  • dragan Vreme: 21.01.2014 08:28h

    Ja vozim od 1977.godine ali da ne vidi pešaka (nije mogla da izbegne) to je neistina. Verovatno je kupila diplomu a i sudiju. Eto jedan primer sudije koga treba odvesti na posmatranje i nije ni čudo što je narod izgubio nadu na pravičnost!

  • hromi daba Vreme: 21.01.2014 10:04h

    Sud će Petri cvijić dodeliti plaketu savesnog vozača, oni koji su bili u njenim kolima naravno da če da lažu, a na osnovu njihovih izjava Petra Cvijić nije zgazila pokojnika na pešačkom prelazu ?!

  • pera Vreme: 21.01.2014 10:04h

    33m kocenja za 50km/h ? Onda su gume totalno celave,ili kocioni sistem ne radi...

  • Jasna Vreme: 21.01.2014 10:44h

    Srami se Srbijo. Ljudi ginu na pesackom prelazu i sami su za to krivi .Samo ovde i nigde vise !Nije nam mesto u EU .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP