Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEVEROVATNO

Sud odobrio pedofilu da odloži odlazak u zatvor!

Autor: Ekipa Alo | 15.12.2012 - 08:02:00h | Komentara: 2

Čedomir S. (55), ložač u boljevačkoj Osnovnoj školi “ 9. srpska brigada”, osim što ima pravosnažnu presudu za obljubu deteta, osuđen je i za vređanje i napad na policajca, u avgustu 2009. godine!

Škola u Boljevcu gde još radi osuđeni pedofil

Škola u Boljevcu gde još radi osuđeni pedofil

Krajem prošle godine Osnovni sud u Zaječaru ga kaznio sa 100.000 dinara, ali je Apelacioni sud u Beogradu presudu preinačio u uslovnu kaznu od pola godine.


Zločin u kotlarnici


Čedomir S. je uhapšen u junu 2010. godine, zbog seksualnog zlostavljanja učenice. Iz pritvora je izašao posle godinu dana i vratio se na posao u školi. Devojčica je, prema nezvaničnim informacijama, pričala kako je nekoliko puta imala odnos sa ložačem u kotlarnici škole, kao i to da je nije primoravao na seksualni odnos.

I pored toga, Čedomiru S. ne samo što polazi za rukom da skoro godinu dana odlaže odlazak na robiju, već sedi među prestrašenim osnovcima škole koja takvu “toleranciju” objašnjava time da nisu imali pravni osnov da ga otpuste, jer je mogao da ih tuži, ali da će to učiniti odmah pošto ode u zatvor.

Čedomir je osuđen na četiri godine robije jer je sa trinaestogodišnjom učenicom imao seksualne odnose za koje joj je plaćao hiljadu dinara i kupovao slatkiše i sokove. Presuda je postala pravosnažna 12. januara ove godine, a kako saznajemo, Čedomir je tražio odlaganje izvršenja kazne, što mu je u Osnovnom sudu u Zaječaru odobreno!
Razlog odlaganja juče nismo uspeli da saznamo, pošto nam je u tom sudu rečeno da je referent za izvršenje zatvorskih kazni nije na poslu i da nam niko drugi ne može dati informaciju.
Roditelji učenika, dok traje ovaj “prazni hod” koji su Čedomiru omogućili država i moguća neažurnost škole, svakodnevno, kako kažu, žive u strahu.
“ To nema nigde na svetu. To je kao da pustiš vuka među jaganjce. Znam da je pravosnažno osuđen, ali on i dalje radi! uznemireno nam je rekao jedan od uplašenih roditelja.
Psiholog Aleksandra Janković za Alo” kaže da takva situacija u školi može kod dece da izazove traumu.

“ Sama činjenica da je osuđen za nešto što se zove obljuba nad detetom samo po sebi može da stvori nemir. Postoje svi osnovi da pravouđe poradi na tome da on što pre ode na izvršenje kazne. U ovakvim situacijama veliku ulogu ima i škola, odnosno, školski psiholog koji bi trebalo da razgovara sa učenicima i proceni kako oni gledaju na sve to. On će otići na izvršenje kazne, a deca ostaju traumatizovana” kaže Jankovićeva za Alo! i dodaje da u ovakvim slučajevima birokratija mora da bude zaobiđena.

Republička prosvetna inspekcija bi bila u obavezi da reaguje na dešavanja u boljevačkoj osnovnoj školi, ali juče nismo mogli da dobijemo odgovor na to da li će slučaj ložača biti ispitan.
Poslednji komentari
  • Sanja Vreme: 15.12.2012 18:00h

    Kao Prvo Tog Manijako Koji je Ucinio To sa Maloletnim Detetom Treba momentalno U Zatvor Bar 20 godina , Takodje Direktor Skole koji je sve to Znao Treba Biti Osudjen na 1o Godina Sudija koji Nije Odma Osudioi Zatvorio Treba da Izgubi Dozvolu Za Rad i Da I On Bude Osudjen na Odgovarajucu Kaznu, To Je Zalosno Sta se Radi u Srbiji , Jedni Siluju Jedni Pljackaju Drzavu Jedni Ubijaju Nevin Narod, Srbijo IZakon e OSVESTITESE.

  • nedjo Vreme: 16.12.2012 00:25h

    e,ovo samo u srbiji ima... bruka!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP