Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NESREĆA U BEOGRADU

Sudar dva voza u tunelu Tošin bunar (FOTO)

Autor: Beta | 02.05.2013 - 14:37:00h | Komentara: 1

Dva putnička voza sudarila su se danas oko 13.30 u tunelu "Tošin bunar" u Beogradu i u sudaru je povređeno više putnika. Kako Alo.rs saznaje, niko od povređenih putnika nije životno ugrožen, a svi prebačeni u Zemunsku bolnicu.

Neverica na mestu nesreće

Neverica na mestu nesreće | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

U sudaru dva voza u tunelu "Tošin bunar" u Beogradu lakše je povređeno više  putnika, a na licu mesta je šest ekipa Hitne pomoći, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Ona dodaje da još nije poznat tačan broj povređenih, među kojima je bilo mnogo male dece.

Očevici kažu da su od siline udara leteli kroz vagone, ali da, srećom, niko nije ozbiljnije povređen.

VOZ

Ekipe Hitne pomoći su sa obe strane tunela, a povređenima se pomoć ukazuje van tunela zbog povećane koncentracije ugljen-monoksida i slabe vidljivosti u tunelu, rekla je Nada Macura.

Hitna pomoć primila je poziv u 13.36, a na licu mesta su i policijske i vatogasne ekipe.

Neverica na mestu nesreće

Voz na liniji Beograd - Šid uzrok nesreće | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

Povređeno 22 putnika, od kojih jedno dete

"Železnice" formiraju komisiju za ispitivanje uzroka nesreće

Generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović formirao je posebnu komisiju da najhitnije utvrdi uzroke sudara dva voza koji se dogodio danas u tunelu Bežanijska kosa, nedaleko od stanice Tošin bunar.
Komisija će sagledati sve tehničke elemente, pregledati dokumentaciju i prikupiti izjave od učesnika u železničkom saobraćaju koji su direktno bili uključeni u organizaciju saobraćaja na tom mestu, rekao je Tanjugu portparol "Železnica Srbije” Nenad Stanisavljević.
Nakon toga će, prema njegovim rečima, komisija utvrditi uzroke sudara i o svojim rezultatima rada odmah obavestiti javnost.
 

Hitna pomoć primila je poziv u 13.36 sati. Prema prvim nezvaničnim informacijama, povređeno 22 putnika, od kojih jedno dete, koje je zbrinulo sedam ekipa Hitne pomoći i dve transportne ekipe.

"To je definitivan broj povređenih, a posle dijagnostičkih procedura moći će da se da definitivan sud o težini povreda. U ovom trenutku ne znamo ko će biti zadržan", rekla je Nada Macura.

Dodala je da je najviše povreda glave i ortopedskih povreda, od kojih je jedna osoba zadobila prelom noge.

"Najmlađa je devojčica od pet godina kojoj je povređena glava, a najstariji povređeni je muškarac od 75 godina", rekla je Nada Macura.

Dodala je i da je jedan čovek koji nije povređen doživeo "stresogenu situaciju i hipertenziju" i on se sa mesta nesreće odvezao privatnim automobilom.

Macura rekla je da je jedan vagon bio zarobljen u tunelu, ali su svi povređeni prebačeni u drugi vagon i odatle u beogradske bolnice.

- Šest povređenih sa "lakšim ali dubljim" povredama glave prebačeno je u Urgentni centar, a sedmoro povređenih sa ortopedskim povredama u Kliničko-bolnički centar "Zemun", gde je zbrinuta i jedna osoba s povredom glave. Dete, kome najverovatnije povređena glava, prebačeno je sa još jednom osobom u Urgentni centar - rekla je Nada Macura.

Povređeni s prelomom noge zbrinut je u ortopedskoj bolnici na Banjici, gde je zbrinuta i osoba sa povredom kičme.


Prema nezvaničnim informacijama, putnički voz koji je saobraćao na liniji Beograd - Novi Sad naleteo je u tunelu na voz koji je saobraćao na liniji Beograd - Šid i koji je, kako se pretpostavlja, bio u kvaru.

Neverica na mestu nesreće

Srećom nema stradalih | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

Poslednji komentari
  • Boomberman Vreme: 03.05.2013 07:38h

    Otkud nama dva voza?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP