Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DA SVE BUDE FER I POŠTENO

Suđenje Miškoviću pratiće strani posmatrači!

Autor: Tanjug | 26.10.2013 - 14:26:00h | Komentara: 3

Specijalni u sud u Beogradu prihvatio je predlog branilaca vlasnika Delta holdinga Miroslava Mikovića da sudjenje njemu i njegovim saradnicima, koje počinje 14. novembra, prate strani posmatrači, u svojstvu javnosti.

Miroslav Mišković stiže u sud

Miroslav Mišković | Foto: Emil Čonkić

Sud je dozvolio prisustvo stranih posmatrača, ali kao javnost. Oni neće imati nikakvu procesnu ulogu u postupku, a prevod će biti organizovan o trošku odbrane, rekla je Tanjugu portparol Specijalnog suda Dušica Ristić.

Tokom procesa, inače, u sudnicu mogu da uđu novinari, rođaci i prijatelji osumnjičenog, ali i šira zainteresovana javnost, zapravo svako koga zanima proces, ukoliko u sudnici ima mesta.

Početak suđenja Miškoviću i ostalima zbog malverzacija sa putarskim preduzećima zakazan je za 14. novembar, pošto je u petak okončano pripremno ročište, koje je trajalo četiri dana.

Pripremno ročite je održano bez prisustva javnosti, shodno zakonu, a suđenju će javnost moći da prisustvuje.

Tokom pripremnog ročita Tužilaštvo za organizovani kriminal i branioci svih optuženih predstavili su sudu svoje dokazne predloge koji će biti izvođeni tokom suđenja.

Zbog tajnosti pripremnog ročita, ne mogu se javno objavljivati podaci o tome kako su se o krivici izjasnili optuženi, kao i koje su dokaze u svoju korist predložili sudu da izvede tokom suđenja.

Pored Miškovića, na optueničkoj klupi će biti i njegov sin Marko, zatim vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković i još osam optuženih.

Oni se terete da su otetili putarska preduzeća za oko 30 miliona evra.

Vlasnik Delta holdinga Miković pušten je 23. jula iz pritvora, koji mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti.

Miškovicu je privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravita, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.

Ista mera predviđena je i za njegovog sina Marka, kome je 7. oktobra ukinut kućni pritvor za jemstvo hipotekom na lokal vrenosti 3,3 miliona evra.

U kućnom pritvoru je ostao vlasnik Nibens grupe Milo Đuraškovic, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilatvo ih sumnjiči da su na taj način otetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Mišković je saslušan 17. oktobra u svojstvu građanina u policiji, u vezi poslovanja svoje kompanije sa firmama odbeglog narko bosa Darka Šarića.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 26.10.2013 15:37h

    Криминалци свих земаља, уједините се!

  • gago Vreme: 27.10.2013 18:00h

    Bice postenije od njegovog "biznisa".

  • momazver Vreme: 28.10.2013 18:32h

    Ja, kao,potpadam,..pod ..*sira zainteresovana javnost..*, ali me zabrinu...*ukoliko u sudnici bude bilo mesta..* Jel to znaci da su /NEKA/ posmatracka mesta vec rezervisana...kad ce budu pustene karte u prodaju,..jel ima VIP loza...hladan bife...prevodjenje je simultano ili titlovano/na ekranima/...sta NESME da se unese/npr.fotoaparat,mobilni,diktafon,cesljevi,ogledala../

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP