Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA

Suđenje Urošu Mišiću
počinje u četvrtak

Autor: Tanjug | 09.04.2013 - 09:49:00h | Komentara: 0

Suđenje Urošu Mišiću zbog nasilničkog ponašanja u klubu "Plastik" počinje u četvrtak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Uroš Mišić

Uroš Mišić

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je 22. marta sudu optužni predlog protiv Mišića zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, odnosno tuče sa američkim marincima u klubu "Plastik" i tražilo da mu se odredi pritvor. Krivično vanptresno veće je istog dana prihvatilo predlog tužilaštva i donelo rešenje o određivanju pritvora Mišiću, a on se dva dana kasnije javio u Okružni zatvor. Taj proces se vodi po takozvanom skraćenom postupku jer je za krivično nasilničko ponašanje zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Mišić je inače dan pre optužnog predloga, 21. marta, pušten iz pritvora
Okružnog zatvora u Beogradu po odluci istražnog sudije Prvog osnovnog suda iako se tužilac tome protivio.
Istražni sudija Snežana Ilić je, shodno zakonu, bila obavezna da odluku o pritvoru iznese pred krivično vanpretresno veće, ali je propustila da to učini pa je protiv nje pokrenuta procedura za ispitivanje odgovornosti. Što se tiče američkih marinaca, koji se vode kao oštećeni, oni se nisu odazvali sudu na više poziva, koji su im bili upućeni preko Američke ambasade u Beogradu.
Prema pisanju medija, Mišić je sa drugovima u "Plastiku" učestvovao u tuči sa marincima koji obezbedjuju američku ambasadu. Mišić je javnosti poznat po tome što je kao navijač "Crvene zvezde" na Zvezdinom stadionu tokom utakmice napao žandarma Nebojšu Trajkovića za šta je osudjen i početkom decembra 2012. godine, posle pet godina provedenih u zatvoru, amnestiran.
Zbog napada na žandarma dva puta je bio osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP